1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • March 4, 2021 at 9:39 AM
    Quote from tin

https://www.vecernji.hr/biznis/ovo-su-…-tvrtki-1473527

Neki kažu da se na burzi kupuje budućnost.

pa možda je i budemo kupovali ako se napokon izlista :S

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • March 4, 2021 at 9:36 AM
    Quote from toluen

st-brajo

Svakako treba imati na umu da su svakakve opcije moguće. Ali da bi ih baš porezna zbog nepodmirenog poreza išla gurati u stečaj je po meni malo vjerojatno.

Evo što o tome kažu u recentnom izvješću:

" Podmirivanje obveza prema većem broju vjerovnika ovisi o naplati zakupnine za Arenu Zagreb te o naplati ostalih potraživanja od zakupnika. Obveze Grupe prema državi za poreze podliježu nadzoru nadležnih tijela i mogućem osporavanju pa je slijedom toga neizvjestan potencijalni učinak na likvidnost, osobito u slučaju ako porezne vlasti primijene tumačenje koje se razlikuje od tumačenja Grupe. Pri planiranju novčanih odljeva za podmirenje obveza prema državi prisutna je neusuglašenost u praksi primjene poreznih propisa te značajna neizvjesnost u vezi tumačenja poreznih propisa pri različitim poreznim oblicima i različitim transakcijama koje izazivaju porezne učinke."

Dakle ima tu puno toga nejasnoga, ali sve je u konačnici stvar dogovora i kompromisa koji se mogu postići i kroz pravne institucije gdje je Ingra do sada imala prilično uspjeha. Kako god - Ingra će još dugo biti visok rizik i svakako nije za one koji traže zdrave brojke i sigurnost. Ali možda to s vremenom postane. To nitko ne može sada sa sigurnošću tvrditi da hoće ili neće biti.

ako nemaš novaca na računu, slijedi blokada.

ako su u blokadi, više od zakonskog maksimuma, slijedi stečaj.

nije Ingra jedina di država to može izmanevrirati ako hoće.

jedino pozitivno u cijeloj priči je to što su ljudi iz upravljačkih tijela kupovali dionice (skin in the game), pa ti ostane zadovoljština da ako stvari krenu loše da će popušiti i uprava i NO, a ne samo mali dioničari.

a u konačnici, možda opet i zarade.

al za taj scenarij, uprava će sad trebati pošteno "oteliti jaja", jer nikakvim knjigovodstvenim manevrima ne mogu stvoriti novac na računu.

a porez se, koliko sam barem ja upoznat, plaća u "živom" novcu (osim u Sv. Nedelji di se može i kriptovalutama) :S

• st-brajo
    • March 4, 2021 at 9:32 AM
    Quote from godo

p.s. a jes lud ovaj na predotvaranju, uporan je kao puž pred parenje

ne radi taj to bez da mu netko, tko bi inače trebao goniti, amenovao.

samo smo svi mi ipak malo pametniji, pa više ne nasjedamo na takve manevre ;)

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • March 4, 2021 at 8:24 AM
    Quote from mikromakrto

Nego, hoće imat Ingra para da plati porez na ovu silnu dobit?

napokon da je netko pogodio "u sridu" na ovoj temi.

obzirom na novac na računu, trenutno su, barem što se poreza tiče, nekih cca 20 M kuna "kratki".

novčani tok im je katastrofa.

dok izađe, od revizora amenovani, GFI, načekat ćemo se.

al, ajde, imaju rok od cca još 3 mjeseca da nađu pare barem za porez da ih Porezna ne baci u blokadu i stečaj.

ne bi sad ekipi iz uprave bio u koži.

morat će se bacati na glavu da se učmare svim političkim opcijama kako bi osigurali posla u obnovi ZG-a (možda i Petrinje), a možda i El Presidente Stipan otvori koji svoj kanal prema Nesvrstanima (al nadam se da će ovaj put ipak tražiti bankarsku garanciju, da im ta ekipa opet ne uvali kajlu) :S

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• st-brajo
    • March 3, 2021 at 4:45 PM
    Quote from st-brajo

opa, bato.

prema inicijalnim podatcima, opet su se skladišta prepunila.

https://m.investing.com/economic-calen…crude-stock-656

sutra slijede potpuniji podatci.

ovo detaljnije izvješće je još gore nego ono od jučer.

https://m.investing.com/economic-calen…-inventories-75

ako se iduća dva tjedna ove zalihe ne smanje, mogli bi ponovo gledati scenarij sa bacanjem papira na futures-ima.

čini mi se da će uskoro ekipi iz TPNG-a užariti telefon, jer ipak treba vremena da brod dođe iz točke A do točke B :S

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• st-brajo
    • March 3, 2021 at 9:46 AM

Analitičari: Niz kupovnih signala za bitcoin

https://www.seebiz.eu/trzista/analit…-bitcoin/252879

"Cboe BZX Exchange planira burzovno listanje dionica VanEckovog bitcoin ETF-a, pokrećući postupak regulatornog pregleda za uvrštavanje fondova kojima se trguje na burzi u SAD-u."

jedva čekam da se ovo napokon uvrsti, da si napokon mogu složiti portfolio kako spada :)

• st-brajo
    • March 3, 2021 at 9:31 AM
    Quote from discover

od Čakovog buraza sin je nećak Noris

danas krećemo u zeleno, proljeće će

burza k'o Forumula 1.

svi čekamo start, malo pogledamo sredinu utrke da vidimo di smo i dođemo opet pred kraj da vidimo kako smo prošli :S

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• st-brajo
    • March 2, 2021 at 10:42 PM

opa, bato.

prema inicijalnim podatcima, opet su se skladišta prepunila.

https://m.investing.com/economic-calen…crude-stock-656

sutra slijede potpuniji podatci.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • March 2, 2021 at 9:43 PM
    Quote from fajrvol

Kad se pogleda PFE je povijesno nisko. Ovako nisko koliko sam gledao nije bio još od 2017. Naravno osim korona pada prošle godine. Ali taj pad je trajao svega nekih mjesec dana i onda je sve padalo.

možda imaju gubitak na malim plavim tableticama? :/

ipak sad većina *ebača u karanteni mora bit doma sa ženom, a ne sa ljubavnicom :S

• st-brajo
    • March 2, 2021 at 9:32 PM

ako se na svim dionicama čeka eksplozija, zašto se trguje kao da se sprema implozija :/

majke ti nebožje, danas više postova na forumu nego na burzi zadanih naloga :S

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • March 1, 2021 at 9:51 PM
    Quote from Toni
    Quote from stief

https://sportklub.hr/ostali-sportov…rt-klub-kanale/

je li taj fight između A1 i UG vezan uz Optimu??

:/

"Ovim potezom korisnici A1 telekom Makedonija jedini u Makedoniji ne mogu gledati najprestižnija sportska natjecanja na Sport Klubu ali i ostale kanale tvrtke United Media."

U BiH je zato UG inapravio svinjariju kad je ugovorio SK na BHtel, a onda pokupio najbolji sadržaj i otvorio novi kanal Nova Sport u Telemach paketu.

to sve nema veze s našom situacijom, jer je ova praksa u EU zabranjena i kažnjiva.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • March 1, 2021 at 9:22 PM
    Quote from abc1

Ja sam potpuni neznalac, ipak pitam.

Zašto bi obveznica, sa određenim prinosom, relativno malim, imala značajniji interes nego potcijenjena dionica iste?

pa to samo govori da je taj koji kupuje siguran da će mu to Optima i isplatiti.

čak je u to sigurniji, nego da te pare drži na banci.

toliko o stečaju Optime, defaultiranju dugova, itd.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • March 1, 2021 at 8:30 PM
    Quote from fajrvol

Ovaj današnji rast indexa mi je tako nekako sumljiv, raste danas ko ludo, a baš me zanima šta će biti sutra i do kraja tjedna.

Više bi volio da je rast umjereniji cca. do 1 posto jer ovako sve skupa mi se čini da bi vrlo brzo moglo okrenuti u crveno opet kroz dan-dva. :/

da.

jača dolar, kamate ostale di su i bile, volatilnost ponovno potisnuta.

vjerojatno se čeka da neka jača "riba" podnese zahtjev za Chapter 11 ili da tjedni ekonomski podatci okrenu u crveno, jer junk bonds su i dalje u balonu.

očito je da rejting agencije još uvijek štede koga trebaju.

ne bi me začudilo da opet drže leđa nekome insajderu dok se ne iskrca.

i onda se mi žalimo na ZSE :S

• st-brajo
    • March 1, 2021 at 3:09 PM
    Quote from Sony

Jedan moj rođak ima firmu u Njemačkoj,radi dosta ozbiljne poslove,bio je na sastanku za neki novi posao i rekao mu neki menađer ako hoćeš posao budeš mi dao jednokratno xxx eura a može i na rate isplata u godini dana.Cifra je bila petogodišnja prosječna hr plača.Pogodavanja postoje svugdje i ako netko može pomoći familiji,prijateljima neka pomogne,Bandiću svaka čast.

jedno je pogodovanje u privatnom poslu, a drugo s javnim novcima.

mislim da nitko ne bi pravio problem da uzmeš rođu, ako nudi sličan proizvod kao i ne-rođo.

problem je što kod nas rođe nude šrot, a plaća im se kao da nude nešto high tech, pa se razlika spremi u džep.

i onda fali za zdravstvo, školstvo, penzije, ceste, itd. od čega cijela zajednica ima koristi.

puno će vode proteći dok se kod nas pogodovanje svede barem u okvire da se cijela država baš ne raspada po svim šavovima, tj. da se rođe nauče na neke pristojne mjere hapanja, kao taj u Njemačkoj, a ne da baš do kraja isprazni sve kase.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • February 28, 2021 at 9:00 PM
    Quote from josip100

Gledam promjene u top10...nekakva preslagivanja...Ana Hanžeković prodala?

ili prebacila na skrbnički kod RB-ice.

• st-brajo
    • February 28, 2021 at 7:58 PM
    Quote from Zelengora

Slijedi korekcija svjetskih tržišta

Kamate na američke obveznice narasle 100% u zadnja 2-3 tjedna ( sa 0.8 na 1.6 %)

Inflacija?

Što će biti sa ZSE?

Stagnacija, nelikvidnost, jad i bijeda??

kod su fondovi "kraljevi burze".

ako imaju mjesta na bilaci za apsorbirati novoizdane obveznice, onda neće kratiti dionice.

a ako nemaju, onda hoće.

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • February 28, 2021 at 7:49 PM

nakon fijaska sa obnovom Petrinje nakon rata, nema šanse da će se ponovno dopustiti da i kod ove obnove (ZG + Banija) neke male firme kolo vode.

moguće je da će se i zakoni mijenjati da se mogu javiti samo velike i etablirane firme, a tu je pak šansa za Ingru, Tehniku i neke druge velike građevinare koji, na žalost, ne kotiraju na burzi.

ni radna snaga nije problem, jer je opet tim istim velikima lakše uvesti kvalificirane radnike nego bilo kojoj maloj firmi.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• st-brajo
    • February 28, 2021 at 7:41 PM
    Quote from Milo

Dobit će sigurno velik dio kolača obnove Zagreba, i ostlih potresom pogođenih na područja.Zato su se pripremali, zapošljavali.Kad se sve zakuhta, poslovi će učestalo sklapat,a radnu snagu imaju, kompetencije imaju....

mislim da obnova zgrada ide Ingri i Tehnici, ali IGH bi mogao profitirati od projektiranja i nadzora infrastrukture (ceste, željeznice i slično) za što su EU novci i projekti već pripremljeni.

barem je do sad bila takva praksa.

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • February 28, 2021 at 12:27 PM
    Quote from Krokodil

Nevjerojatno dosad je Bandić bio glavna veza za Ingru a sad je to dobro za Ingru???!!! Nebi vas se posramio ni Njojnjo.

pa svaki relativno ozbiljan biznis zna da mora staviti osigurače na više stolica.

možda je i ženica imala informacije da Poglavica neće još dugo, pa mužić krenuo u ofenzivu.

tko zna 🤷

da je Poglavica ostao, imali bi još i veći problem s percepcijom, možda bi se i neki kikaš umiješao za dio kolača, a ovako ni to više nije problem.

ova firma zasad živi isključivo od politike, a to je šporka igra i moraš na sve scenarije biti spreman.

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • February 28, 2021 at 11:55 AM

ako, na bilo koji način, SDP bude sudjelovao u vladajućoj većini (a što je poprilično izgledno), za Ingru nema zime.

vidi se iz aviona da je Klisović kompromisni kandidat koji će pomiriti SDP-ove anti i pro Bandić frakcije.

ne bi me čudila ni kombinacija s Tomaševićem kao novim, umivenim, isturenim licem, a da ovi nastave vladati iz sjene, kao i do sada.

a unutra je stari lisac, predsjednik Stipe, koji će paziti da se ove ne izbije s korita.

igrači se mijenjaju, al I(n)gra je uvijek ista.

jedini koje će ovdje izbiti s korita su kikaši i sitni kokošari, a ovi su jednostavno preveliki i uživaju, barem kod većine Purgera, dobar ugled, jer Arena ZG, za razliku od splitske, izgleda svjetski.

čak me ne bi začudilo da Ingra od svega ovoga još i više profitira, jer će svi pristati da jedna ovakva firma bude vođa obnove ZG, koja će kontrolirati ove sitne kokošarske firme koje zakidaju i varaju na svemu i svačemu.

Ingra jednostavno ima jako pozitivnu percepciju, a i novi predsjednik PR-ovac će to samo dignuti na razinu više.

to što se, u suštini, radi samo o ljuštura kompaniji, kao da to prosječnog građanina puno briga.

uostalom, pitajte bilo koje obične građane bi li da im obnovu njihove zgrade nakon potresa vodi Ingra ili Mate d.o.o., mislim da bi svi tipovali na Ingru.

možda sam u krivu, al živi bili pa vidjeli.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt