1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • March 8, 2021 at 9:07 PM
    Quote from havi
    Quote from vladimir

Predsjednik Milanović je danas izjavio da trguje na stranim burzama . Znači da ne drži do

ZAGREB STOCK EXCHANGE .

imas kakav link ?

koje dionice ima ? :)

obzirom da stalno nešto šmrče, možda trguje na burzi bijelog praha? :/

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • March 8, 2021 at 9:06 PM
    Quote from fajrvol

Ne mislim nigdje juriti jel kao što smo neki dan komentirali dok se market ne smiri i bude bez ovih stalnih oscilacija te dok se ne pokaže jasan trend to sve skupa nema smisla. Za sada mi kruzeri i avio rastu i to je lijepo za vidjet ostalo samo promatrat i ništa više.

rekli su neki analitičari da bi mogli rasti kruzeri, avioni i Europa (Švabe), te Talijani i Španjolci zbog "nade" za "rekordnom" sezonom, al da to neće biti dugog daha.

teško je sada predvidjeti neki dugoročni trend, jer kamate rastu, ne samo kod Amera, nego i drugdje, housing bubble buja (i cijene nektetnina i cijene radova), a hrpa firmi će se naći u problemima kad budu morali roll-ati over kredite.

junk bond market, zanimljivo, još uvijek ne pada, tako da mi sve ovo skupa "vonja" na neki novi Big Short, s time da ovaj put imamo i dionice u balonu.

da stvar bude luđa, sve ove situacije s balonima i pritanjem "novca" (u biti, radi se o printanju bankarskih rezervi) smo imali i u 30-im godinama prošlog stoljeća, a yield curve control u 40-ima, tako da bi bilo pravo čudo da ovaj put efekt ne bude isti (5-10 god. rasta dionica, a onda rast infacije sljedećih 20 god. di dionice nisu išle baš nigdje, al zato je išla obnova infrastrukture, polagan rast infacije i hedge-anje kroz commodities-e koji se, ipak, ne mogu naprintati).

jedina razlika je šta ovaj put imamo i crypto i sad će biti pravo pitanje hoće li se on ponašati kao dionice s polugom (kao i do sada) ili će biti pravi inflation hedge :/

• st-brajo
    • March 8, 2021 at 8:38 PM
    Quote from fajrvol

Ja samo HODL i keš zadnjih par dana dok se sve ne smiri onda u shopping.

kaže Harry Dent, koji inače zove baš jaku korekciju (50% minusa), da će se ostaviti svega ako se ne dogodi :S

ja sam, inače, dugoročno bullish na commodities-e, al mislim da ovaj porast nije još uvijek to, već da se ovo sada trejderi igraju.

inače, dok god se u tržište futuresa ne uvedu crypto ugovori i ograničenja da ne može biti više ugovora nego što nečega stvarno i postoji, možemo očekivati ovo šta šjor Harry predviđa.

treba se paziti ovih futuresa šta istječu idući tjedan, jer tu uvijek isplivaju neki cirkusi (tako je baš tada lani bilo s naftom).

probao sam negdje iskopati da li se ovi ugovori iz ožujka baš moraju claim-ati ili se svaki može roll-ati over na idući mjesec i nisam našao nijednu nedvosmislenu informaciju :/

• st-brajo
    • March 8, 2021 at 8:11 PM
    Quote from zlocesti

Što je stimmy ?

onih 1,9 trilliona, od kojih će averege Joe dobiti tek trećinu :D

ostatak ide na pokrivanje financijskih rupa u, većinom, State-ovim u kojima vladaju Demokrati, ženska prava u Venezueli i Pakistanu, itd. :S

• st-brajo
    • March 8, 2021 at 7:39 PM

danas bila aukcija kratkog kraja obveznica i kamata na 3-mjesečnoj obveznici blago porasla, dok kamate na 10 i 30-godišnjoj se stabiliziraju.

kako se TGA polako prazni, očito FED skrivečki već provodi neki blagi oblik yield curve kontrole i pazi da se tržište ne prepadne.

zato će pravi izazov biti kad zvekne QE od stimmy-a, jer je ovo pražnjenje TGA nešto što se može razvući na nekoliko mjeseci, a ovo od stimmy-a će se odmah sručiti na tržište.

pogotovo što CNN i ekipa već najavljuju i još jedan stimmy, iako se na ovome ni tinta još nije osušila.

sljedeća 2 tjedna su ključna :S

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • March 8, 2021 at 7:02 PM
    Quote from dionicar

Kolege.. danaso frend veli da mu se na zaslonu mobitela pojavilo Telemach. Iako meni još stoji Tele2 a oboje smo iz ZG. .

meni isto sad na mobitelu umjesto Tele2 piše Telemach, a na računu za fiksnu i dalje stoji Optima :/

• st-brajo
    • March 6, 2021 at 7:56 PM
    Quote from plavac

Ovako Balan vidi situaciju na burzi

ovaj Vaš je jedan od rijetkih analitičara koji ne palamudi, nego govori onako kako stvari stvarno izgledaju.

ja tipujem na rast volatilnosti (i mogući pad dionica) idući tjedan, jer idu aukcije i dugog i kratkog kraja obveznica i lako je moguće da tu iskoči nešto što se tržištu neće svidjeti.

FED Meeting associated with a Summary of Economic Projections će bit 16-17. ožujka, a taj petak ističu i futuresi.

btw., zanimljiva je i korelacija pada zlata i rasta dolara (trenutno se i jedno i drugo vrti oko ključnih potpora/otpora) koja za tendenciju ima da povuče dionice prema dolje.

u svakom slučaju, FED će puštati da sve ide svojim tokom, a reagirat će jedino ako dionice baš zveknu prema dolje.

inače, zbog SLR, stimmy-a i pražnjenja TGA, FED će morati odraditi 3 trillion-a QE-a, što bi kamate moglo zakucati na 0, a kratki kraj čak i u negativu, a onda će biti prisiljeni dizati kamate.

hoće li prije tržište odraditi svoje ili će pak FED napraviti rusvaj, to ćemo još vidjeti.

kamate, zlato, dolar, sve se vrti oko ključnih tehničkih potpora.

ako idući tjedan bude dosadan, bit ću razočaran :S

Quote from godo

Nasdaq hs, rekli bi školski retest.

e, ovo bome gadno izgleda

• st-brajo
    • March 5, 2021 at 7:34 PM
    Quote from plavac

Privremeno dno je odrađeno, US10y će malo pauzirati, sve u svemu stvari se jako brzo događaju, a kako se trenutno bavim drugim stvarima dobro sam i odigrao

Kao što sam i najavio ode burza u zeleno, preko vikenda je moguće da se izglasa tih 1.900 milijardi, a ako bi US 10y nastavio rasti mogao bi FED reagirati, tako da nitko ne želi ostati u short poziciji

da.

zasad sve ide po planu.

čeka se di će dolar i di će zlato.

FED će mirovati sve dok kamate na kratkom kraju ne odu u negativno (QE zbog stimmy-a i pražnjenja TGA).

ako ništa, barem su sad sve karte na stolu, pa je lakše predvidjeti di će cijeli market.

blažena TA, sve ti lijepo nacrta :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • March 5, 2021 at 4:14 PM
    Quote from fajrvol

A savjetovat će nas Motley Fool :D

ma mi smo Fools i bez Motley-a.

majke ti, ovdi samo jedni drugima uvaljujemo, dionice kruže k'o ona kutija šta dimi na Volim Hrvatsku.

toliko bude protrgovano da po pisanju po forumu skoro možemo prati naloge tko je kome što uvalio :S

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• st-brajo
    • March 5, 2021 at 3:49 PM
    Quote from LodeRunner

Mozda da nam za uvod otpjeva koju pjesmicu, kao naprimjer onu starohrvatsku..

Druk me, bejbe
    nije vazno sta je
    druk me, bejbe
    samo neka traje

pa tek onda ove suhoparne podatke. ^^

ma bitno je čije drukove kolega prenosi (radi se Sv. Joakimu).

taj druka na sve što plovi.

jedva čekam da se izbaci i Baltički indeks za splavi, pa da i tu možemo drukati :S

• st-brajo
    • March 5, 2021 at 3:28 PM
    Quote from accountant

tak je!

no ovdje kod SQQQ je dobra stvar je što je to 3x (trostruka poluga) inverzni (short) fond

koliko shvaćam, dok Nasdaq100 pada, možete vratiti trostruku vrijednost pada:

The ProShares UltraPro Short QQQ (SQQQ) is a 3x leveraged inverse ETF that tracks the Nasdaq 100, meaning it looks to return the exact results of the Nasdaq 100 index times three

ma u USA je zahvalno što možeš ulagati i na rast i na pad, da ne spominjem likvidnost i ostale boljke ZSE.

možeš biti stock picker ili ulagati u ETF-ove.

možeš birati hoćeš li dionice, obveznice, robe, volatilnost...

ma, u biti, ako tamo ne nađeš nešto u što ti je intersantno uložit, onda s tobom nešto nije u redu :S

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • March 5, 2021 at 2:53 PM
    Quote from Miron

Vlatko Pavlinić na radiju 101. Nisam stigao na vrijeme. Mislim da bude još govorio nakon glazbe.

Vlatko Pavletić ili Viktor Pavlinić? :S

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • March 5, 2021 at 2:51 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Evo i apdejt onog starog grafa za DXY. SHS bottom je jos uvijek u igri, kazu da je ovo sada vjerojatno nekakav retest.

DXY je poletio. TA ne funkcionira.

mislili su neki analitičari da je ono desnije od desnog ramena SHS, ali avaj.

ako probije ovaj target, tek će onda biti cirkusa.

ovo zasad je samo blago koprcanje :S

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • March 5, 2021 at 2:36 PM

samo za kolegu BudFox

Zagrebačka i Makedonska burza potpisale sporazum o suradnji u području obrazovanja

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2258955

eto, neka oni budu Nasdaq, a mi barem Dow Jones.

fondovi su ionako Standard, a mali dioničari Poor's :S

• st-brajo
    • March 5, 2021 at 2:05 PM
    Quote from accountant

SQQQ

inverzni fond, suprotno od QQQ

izlazak iz falling wedge

Powell nije pomogao jučer...

obzirom da svi trgujete sa meme stocks sa Nasdaq-a, ne bi bilo loše ovo dodati u porfelj čisto kao hedge.

omjer sami procijenite, ovisno o tome što očekujete :S

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• st-brajo
    • March 5, 2021 at 7:28 AM
    Quote from Parica
    Quote from Flight

Znači 50 milja senior duga i dalje vise, kako to?

Parica je ovdje pisao da je pitao DLKV i regulatora o njihovim namjerama, al nam nije ništa napisao što su mu odgovorili?

Nista pametno nisu odgovorili ni HANFA ni ZSE. A DLKV mi nikad nije nista odgovorio...

a čuješ, netko već par dana na par dionica uredno pokušava manipulirati tržištem.

i da im pošalješ mail di ih pitaš je li se što poduzelo u vezi toga, opet bi ti rekli da promatraju, al, *ebiga bato, ne možemo ništa poduzeti ili bolje rečeno, nećemo ništa poduzeti, jer to radi neki naš rođo.

kao što i novinari sastavljaju članke po uputi raznih "rođa" koji žele kupiti ili prodati i manipuliraju tržištem i nikome ništa.

mafijaška država i balkanska posla.

• st-brajo
    • March 4, 2021 at 10:18 PM
    Quote from my moon

Konačno došla Kata Klizma i sve uvatila spuštenih gaća, čak i najdežurnije katastrofičare. znao sam! kad ih trebaš onda šute.

ja sam je lijepo dočekao, u PINS i TNXP, ili sado i mazo, kak vam je ljepše.

da, bilo bi lijepo imati neke prijedloge za najzdraviji i najjači odbijanac.

No kvalitetne dionice i nisu toliko roknule ko moji visokorizični primjeri

ne znam za Katu i Klizmu, ali ja sam odavno napisao da ekonomski podatci ne izgledaju dobro i da kod Kate Drvo ne treba ulagati bez stop loss-a.

btw., ovo još uvijek nije "ona prava", tako da bi već sutra mogao biti lijepi odbijanac.

prava će bit kad nekome od "blue chipova" budu downgrade-ane korporativne obvezice u junk i kad podnese Chapter 11.

ulagači još uvijek više vole to nego državne obveznice, ali s daljnjim rastom kamata, to bi se moglo promijeniti.

ne treba zaboraviti i da u petak 19-og ističu i futuresi za kvartal, tako da bi tu tek moglo biti veselo.

pogotovo ako ekonomski podatci nastave "briljirati" kao i do sada :S

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• st-brajo
    • March 4, 2021 at 7:32 PM

ono kad Džej kaže da je s ekonomijom sve okej i da neće ništa dirat dok infacija ne dodirne 2% :S

• Birtija

• st-brajo
    • March 4, 2021 at 3:36 PM

crnogorska poljoprivreda već spremna za 4. industrijsku revoluciju :S

https://www.seebiz.eu/trzista/prva-k…noj-gori/252993

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • March 4, 2021 at 9:56 AM
    Quote from forumas

Ovo je vjerojatno dionica s najvećim potencijalom na ZSE trenutno.

Barem 50% rasta za početak da bi se došlo na barem nekakve realnije valuacije.

Kad se pokrene, onda bi se moglo početi priključivati sve više kupaca i vrlo brzo je potjerati prema gore

ajmo mi prvo vidit di će Grbešić sa ovim cash-om koji se slio na račun.

dok to ne znamo, malo je rano za ovakve tvrdnje.

jasno mi je da neki ulaze s pola milje u trejd na nelikvidnu dionicu, al dajte ipak malo pristojnosti.

ili jednostavno šutite i čekajte da se ovaj SAP do kraja implementira da ih netko može snimiti i akvizirati.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt