evo jedna informacija za sve velike znalce što dobro zarađuju na burzi
https://klik.hr/novo/anketa-gd…rce=Vecernji.hr
nama ostalima je dobar i burek naš svagdanji
a di je Rubelj?
evo jedna informacija za sve velike znalce što dobro zarađuju na burzi
https://klik.hr/novo/anketa-gd…rce=Vecernji.hr
nama ostalima je dobar i burek naš svagdanji
a di je Rubelj?
Pa to je dobro jer nema slodobnih brodova za unajmiti, jer su svi zapeli ili moraju duljim putem ploviti, što tjera vozarine gore. Meni super jer se bas vracam u NMM
Samo mi nitko u premarketu ne zeli prodati. Tek sad vidim da su imali odlican izvještaj.
Za delisting sam isto pisao tamo u 11. i 12. mj. 100 sranja, al na kraju se sve to smiri. Stvar je da vece kompanije sigurno nece pobjeci s americke burze, dok su manje u problemima jer sigurno lazu u bilancama. Ali treba biti pametan i ne siliti ako ne ide.
ispalo je da je 2020. završila lošije nego 2019., al dobro je što bi merger sa NMCI trebao biti gotov do kraja mjeseca, a cijena je već poznata.
lako je moguće da će neki iz NMCI sada ići na profit taking, taman dok se potpora fino ustabili, a onda možemo prema 44.
to na ovu cijenu ispada prinos x2, pa sad 🤷
ULPL
potpora se fino utvrdila.
dobro izvješće bi ovo moglo pogurati na razine koje na ovoj dionici dugo nisu viđene.
JDPL
prevelik vam je spread da se trgovanje malo više aktivira.
tko hoće kupovati, nek se parkira na 14 kn da se ova tehnička potpora malo bolje utvrdi.
Može li netko izbaciti graf za VLEN. hvala!
ovako ja to vidim.
Lenac pravi Wyckoff-a.
cijena dolazi do jake potpore i onda šeta u rasponu.
pomak cijene će vjerojatno odrediti izvješće.
Suez Canal blocked in both directions by mega container ship https://www.cityam.com/suez-canal-blo…container-ship/
treba ovako svaki put kad futuresi padnu dvoznamenkasto poslati jednoga da "začepi rupu"
Pa bit će samo od ovoga cca preko 70kn po dionici LCDS-a... baš nažalost što ga nema... trebalo bi otići na skupštinu i Jaku izmaltretirat da ponovo uvrsti...
može ga uvrstiti tko god želi samo treba nešto sitno platiti. ne treba se tu čekati ni skupština ni jako. imam lcds i čekam takvo nešto.
objasnite meni neukome koja bi bila svrha toga da firmu opet izlista?
čime bi se to čudo bavilo sad kad su se riješili core business-a?
samo za kolegu BudFox, da dostojno proslavimo pobratimljenje sa Sjevernomakedonskim Nasdaq-om, jedan od tamošnjih dragulja
https://www.mse.mk/en/issuer/skopski-pazar-ad-skopje/
ponekad mi se čini da je tu jači promet nego na obje burze skupa
uhvatio100 nmm-a za pocetak na 25,03$. A prodao jucer i u predotvaranju za 29. Osjecam se kao da sam dobio na lotu
ja ga gledam po TA.
u idućem proboju, otvoren put prema 44.
izvješće je sutra u 13:30, samo nisam skužio jel to i revidirano ili obični Q4?
valjda će sutra u prezentaciji i napisati u kojoj fazi je spajanje s kontenjerašima
Sve veća medijska pažnja https://www.institutionalinvestor.com/article/b1r0r2…o-AcT7U.twitter
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
i ne samo to.
i trejderi vani sve više primjećuju brodare, a miču se od EV-a i commodities-a di su već odradili profit taking.
čini mi se da će ova korekcija vani danas samo biti nova prilika za kupnju koju su svi čekali.
https://en.wikipedia.org/wiki/Eagle_Hills_Properties
To su igrači od pokojnog Mikija čini se?
I u Beogradu su oni u povezani sa Beogradom na vodi
ljudi došli i ponudom izbili iz cipela.
al gledajući da oni pucaju na sve nešto elitno, pa pretpostavljam i elitni turizam, mislim da će im najviše u fokusu biti Brač, do kojeg se lako može doći i jahtom i avionom + WTA turnir, itd.
btw., baš me zanima šta misle s ovim ostalim i misle li još štogod akvizirati?
a niste primjetili da nam je zlocesti postala Enlightened, prosvjetitelj naš
lako je vama, vi sjedite u VIPu s Baka Katom, a tamo je toplo, mi koji smo još na vjetrometini zbivanja ne smijemo si dozvoliti prehladu a corona vreba iza svakog ozbiljnijeg političara
nego, kako se dođe u taj VIP, jel to isto ide preko Maminja, ako on sređuje, mam ga bum zval da me ubaci i da provjeri ovo za Dubai ulagača, kulike bu ponudil, jer on je u Dubajijajima kakti domači
u VIP se dođe donacijom bilo u novcu, bilo uloženim radom oko samog foruma.
kao i u bilo kojoj drugoj "firmi"
a možda i Kabolom sa sucima u Dubai-u
izgleda će se ostvariti moje osobno proročanstvo, da prodam Sukc i onda vam se priključim na Opte, pa da zajedno prodamo po 15, ali da ja prvo kupim oko 6 a valjalo bi i niže
pa brzo će ljeto, a ti u duge bičve
Ne znam sto insinuirate i kakva je moja uloga u ovome. Cini mi se da Vam je danas "los" dan.
Bavim se iskljucivo pokazateljima, financijskom analizom, dostupnim informacijama te promatram bransu i perspektivu. Nastojim sve prikupljeno podijeliti s ostalima i uvijek saslusati tudje argumente. Bavim se razlicitim izracunima, ukljucujuci i indekse, ali na svemu radim iskljucivo samostalno proucavajuci velike kolicine dokumentacije i propisa. U slucaju kada mi nedostaje informacija obratim se ZSE ili nekom tko mi moze odgovoriti sluzbeno na moj upit.
S obzirom da sam prozvana i da se zbog toga iznimno lose osjecam, imam potrebu odgovoriti na Vas post. Cinite sve da me obeshrabrite u mojim daljnjim dijeljenima razmisljanja, stavova i izracuna. Doslo je jos nekoliko procjena forumasa za rezultat ovog kvartala. Neki su ulozili znatan trud i prilicno vremena za proucavanje svakog pojedingo segmenta troska i prihoda. Doveli ste me u situaciju da cu se njima morati ispricati jer to ne mogu objaviti nakon Vase prozivke. Ideja je bila da vidimo koja su nasa ocekivanja i zbog cega ulazemo u ovu dionicu.
kolegice, žao mi je što ste moj humor pogrešno shvatili.
osobno jako cijenim Vaš rad, trud i pisanje na forumu.
moj post je bio usmjeren prema netransparentnosti uprave koja bi prva bila pozvana objaviti upravo ove podatke oko kojih kolege i Vi ulažete svoje vrijeme, trud i rad kako bi svi ovdje imali jasan uvid u cijelu priču.
molim da uvažite moje iskrene isprike.
Pa al ako ti je nešto sumnjivo, onda ne ideš na nekoga na ovakav način. Ima tamo neki regulator, napiši prijavu, svoja saznanja ili sumnje. Možeš je poslati i anonimno na njihov mail. Al pitanje je možeš li koristiti informacije koje su nekome drugome javno nedostupne.
Ja sam za fair-play, ali ako misliš da netko zloupotrebljava sustav ili informacije, onda postoji put i način da se takve stvari rješavaju, a ne ovako.
ok.
slažem se da možda i nije najbolji način, al kad je očito da se nešto "čudno" događa, po meni je najbolje to opažanje "pustiti" na forum, jer institucije kod nas rade na "daljinski upravljač" ili na mig određenih "odabranih" osoba.
dok god institucije funkcioniraju po politici "nezamjeranja" i nerada, a PR "na maksimum", ja ću i ubuduće kad vidim nešto "čudno" reagirati, pa nek zajednica malo "mućne glavom" i sama procijeni "ima li tu šta".
navedeno nije usmjereno prema nikome osobno, nego prema samoj pojavi.
osobno sam za to da se više ulaže prema nečemu mjerljivome (FA, procjene vrijednosti, ekonomski podatci i slično), TA (kretanje cijene, di su kupci, a di prodavači) i money management-u, a manje po Sv. Druku, jer dok god imamo na tržištu "anomalije" postojeći novac, koji je negdje "zarobljen" će, kad se "oslobodi" otići ća, a novi, kad zna kakvo je stanje na "tržištu" neće doći.
stoga je na nama samima da, ako hoćemo trgovati po koliko toliko tržišnim principima, uvedemo malo "reda" ili ćemo "pakirati kofere" i otići trgovati tamo di se tvoj novac ipak malo više cijeni 🤷
Znači opetovano insinuiranje od osobe koja za svakog tko zaradi neku lovu misli da je u dosluhu s nekim i da je nemoguće zaraditi novce na pošten način investirajući u podcijenjene dionice?
Pa ti bi barem kao bivši moderator trebao znati kako se vodi forum, a ne difamirati i optuživati korisnike javno bez ikakvih dokaza.
ne.
ali mi je sumnjivo kako netko zna targete na jako nelikvidnim dionica na kojima se fondovi odjednom iznebuha ukažu sa ogromnim količinama i u dlaku pogodi ulaz i izlaz.
i još uleti u trejd sa količinama koje redovno tržište ne bi nikad moglo "probaviti" da se ovi odjednom ne ukažu.
inače, nemam ništa protiv ničije zarade, al nije zanimljivo imati "cheat codes" i onda likovati kako si zaradio.
barem meni, a vjerujem i dobrom dijelu ostalih "malih" dioničara.
inače, dosta toga na burzi je podcijenjeno, pa ne naraste odjednom kao iz vode bez informacija koje svi možemo vidjeti.
ne treba biti naivan, jer se jako dobro zna tko kod nas miče tržište tamo di nema navale "malih" ulagača 🤷
Jos pod brojem 3.uz IGH treba dodati Ingru koja bi "mogla" imati vodecu ulogu.
Dosta je cistija po bilanci od IGH, zajedno prolaze PSN.
Iako smatram da IGH kad jos rijesi senior dug nece imati teret na leđima, i lakse ce funkcionirat.
koliko ja pratim Ingru, ona tipuje da bude vođa posla (Gazda Paja), a taj onda mora ove niže stisuti na maržama.
e sad, koliko će to biti moguće, to je već pravo pitanje.
osim ako ne tipuju na Novi Maksmir (nacionalni i/ili Dinamov stadion), pa naprave neki "deal" kao i sa Arenom, di gura i politika, a ne samo tržište.
ajmo reć da su, ako cijena opet padne ispod nominale, buy, a trenutno su hold 🤷
Koliko vidim po knjizi dionicara uglavnom izlaze pravne osobe...fizicke ulaze, ocito se preslaguje za pobrat vrhnje.. e sad tko, kome... vrag to zna... to jedino da postoji komp algoritam da prati i javlja ako se nesto nekome namjesta ili pogoduje, ovako mozemo samo gledati....
Ali nebitno, vozarine su jedino relevantne 🤗, a one bacaju osmjeh na lice 😀
čini se da su se i ovdje određene "odabrane" fizičke osobe dovoljno nakrcale, jer, koliko mogu primijetiti, nestala su "strašila" sa 1000+ naloga na asku.
još samo da vrate onu čitabu koju im je poslala kolegica Kvark, pa da imamo i izvješće prije izvješća i vlak može napustiti peron