1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Birtija

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 7:20 PM
    Quote from zm1

Ma je, sve ok, ali nekako sam dojma da je gša više glasina nego šta bi nešto stvarno i prominila, jer nemojmo zaboravit, mnogima paše ovakav sustav inače bi već davno zdravstvo bilo reformirano

ako ikoga kolege trebaju "mrziti" to je baš ovaj ministar.

npr. profesori ne mogu picavati s posla, a ovi mogu što hoće i kako hoće.

iz sustava cure novci, a jedino ovi iz opće prakse, na prvoj crti, "otele jaja", i, naravno, mladi specijalisti koji moraju pokrivati "rupe" kad se ovima starijima baš i ne da ili za vrijeme radnog vremena imaju "drugih obaveza".

ovu ionako svi mrze i dojma sam da nju samu zaboli "ona stvar" za to, a da zdravstvo dovedeš u red, baš ti takav jedan čovik triba 🤷

• Birtija

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 6:17 PM
    Quote from zm1

https://www.poslovni.hr/hrvatska/tko-j…ravstvo-4285918

Zbog ove gđe liječnice se toliko trese hrvatsko zdravstvo, da ministar vili-manili hitno zapovjedio sanaciju hrvatskih bolnica zbog popucalih zidova nastalih trešnjom

pa ova bi i trebala biti ministica.

da bi sve provele ikakve reforme u zdravstvu, tu treba biti netko koji će i HZZO i veledrogerije, a bogami, i kolege znati postrojiti.

nekima je ionako odavno vrime za penziju i bolje je da dođu mladi i motivirani doktori nego da im nadređeni na poslu kolafjaka, pa usput malo drže predavanja na Medicini, malo vještače, a onda posli rade i privatno.

hrpa mladih doktora je otišla vanka, jer nisu nikako mogli dobiti specijalizaciju, jer nisu bili "doktorska dica", a manje bi i koštali dok ne postanu specijalizanti.

dovoljno je par "sijedih glava" po odjelu samo da kontroliraju je li to šta ovi mlade ok ili nije, pa nek onda odu vještačiti, predavati, i tko zna šta već 🤷

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 3:10 PM

nema više stimmy-a na ruke.

brojke za novozaposlene razočarale, a hrpa poslodavaca traži radnike.

veselo :S

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 1:55 PM
    Quote from godo

Crobex čini jedan korektivni obrazac za dolje. Potvrda bi bila izlazak poviše gornje linije ovog klina. Ukoliko ne izidje prema gore ostaje obični klin.

ako je ovo target, vjerojatno se radi samo o sezonalnosti.

gledajući sve pokazatelje, ne vidim ništa što bi nam klin moglo "zakucati u glavu" :/

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 11:54 AM
    Quote from Marielena

Ovo bi mogao biti neki mirovinski fond :)

nema šanse.

prije neki privatni.

pa nisu mirovinci ludi da nama zarađuju novac.

oni još uvijek čekaju onu najavljenu privatizaciju.

a trebat će i nove obveznice parkirati na bilancu ;)

• Utjecaj zabrane rada nedjeljom na gospodarstvo

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 11:48 AM

kako ono kažu, statistika je netočan skup točnih podataka? :/

https://www.seebiz.eu/ekonomija/zali…-razini/257375/

https://www.seebiz.eu/ekonomija/malo…vatskoj/257311/

možda Plenki, u biti, želi svima u lancu napraviti uslugu? :/

• PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 11:17 AM

danas na CNBC-u intervju sa CEO Banco Intesa (vlasnikom ove naše) i isti najavljuje veliku konsolidaciju u talijanskom bankarskom sektoru.

iskreno, uopće mi nije jasno zašto su ovi bježali s burze, osim ako ne misle možda PBZ nekome prodati? :/

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 9:33 AM
    Quote from forumas

Ma ne drukam, uvijek pišem samo suprotno od većine, ali samo iznoseći činjenice, drukaju oni koji svaki dan pišu ide to ovamo, ili onamo, a bez ikakvog temelja za to.

To je ono što mi smeta na svakom forumu, jer neki zbog takvih uvijek ostanu kratkih rukava, a oni omaste brk.

je, dragi, samo šta ono šta je za ovu dionicu dobro (rast cijena sirovina, porezi na ugljik, rast cijena nafte i dolara, itd.), za neku drugu dionicu, di udaraš u "tamburu" je loše.

brini ti radije kakav će tamo bit Q2 nego ovdi ;)

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 9:19 AM
    Quote from forumas

Ma ja vam samo pišem na svakoj temi kao suprotnost onima koji drukaju bilo samo na pad bilo na rast, kao protuteža, jer mi jako smetaju licemjerna navlačenja bilo kamo.

Ljudi navlače, a onda kad kupe ili prodaju nestanu bez traga, a ljudi koji su ih slušali ostanu kratkih rukava.

Dakle, na 10 takvih postova je jedan moj da se vidi da nije baš sve tako kako oni prikazuju.

Ovdje kažu mora rasti jer je ovaj iz tvrtke kupio 150 kom, pa znate li vi što je 150 komada, koliko je to simbolično?

Da je baš želio kupovati radi zarade, kupovao bi tisućice kad bi očekivao ogroman rast.

Samo zato pišem, da smirim senzacionalizam.

Display More

sve jasno.

na temama na kojima drukaš, tamo treba prodavati, a na onima na kojima crniš, tamo treba kupovati.

to se poklapa i sa mojim CnB podatcima :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 8:26 AM
    Quote from Philidor

Primljeno, prodajem odmah na otvaranju ATPL i ulazim u CRAL i 3MAJ i HHLD, čista dobitna kombinacija :D

ovako i fondovi u USA kupuju.

oni vide samo hotel, avioprijevoznik, itd. i stisnu buy :S

#PentUpDemand

btw., kad će i naši mirovinci početi ovako fino diverzificirati, a ne sve samo u RIVP? :/

• DRY BULK

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 8:13 AM
    Quote from looserst

st-brajo

Trenutno nam je jedini neprijatelj...

https://www.cnbc.com/2021/05/06/cra…e-careful-.html

...tvoj prika JC :S

a Jim ko Jim.

jedva čekam da opet preporuči kupnju neke banke koja over leveredge-ana i koja može impload-irati svaki čas.

sjeti se samo Bear Stearns-a :D

meni je baš zabavno slušati te "trubadure" sa CNBC-a koji preporučuju hedge-anje iz precjenjenog growth-a u precijenjeni value i obratno 🤦

• Birtija

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 7:32 AM

slušam prijedloge i pratim ovaj Bulk Coin :D

samo zabava ... RTL2 :S

• DRY BULK

• st-brajo
    • May 7, 2021 at 7:24 AM
    Quote from looserst

Malo informacija od ffa analiticara na ovom tweetu (nadam se da link sljaka):

https://twitter.com/2Contango/status/1390387214408880128/

Ukratko vozi dalje, ok smo.

da #BulkCoin :D

vidim da i ove vanka fino pere, i isto kukaku kad će i tankeri napokon više :S

• Birtija

• st-brajo
    • May 6, 2021 at 10:12 PM

btw., kad smo već kod auta, šta mislite o novoj Mazdi 3, limuzina verzija?

kako ovi brodari rastu, mislim se malo obnoviti vozni park :S

• DRY BULK

• st-brajo
    • May 6, 2021 at 9:45 PM

evo, brodari vanka skoro nadoknadili minuse, a neki okrenuli i u zeleno :S

• st-brajo
    • May 6, 2021 at 9:37 PM
    Quote from StatusQuo

Je pa ti nas poslodavac stavi minimalnu satnicu i onda da dobijes ugovorenu placu moras radit nedjelju, a placu ti podkapacitiza razne dodatke za prijevoz, hranu itd da regulira placu bez veceg troska po davanja tako da ne moze se to bas satnicom regulirat dok god imas dosta opcija na raspolaganju

to šta si ti naveo je nelegalno i eklatantan primjer kršenja Zakon o radu, a druga je stvar šta je inspekcija podkapacitirana pa ne može/ne stigne sve kontrolirati.

sad kad imaš i penzionere na pola radnog vremena i studente, mislim da krajnje vrijeme da se i ZOR tome prilagodi i iskorijeni rad na određeno i ovo što ti navodiš.

• st-brajo
    • May 6, 2021 at 9:12 PM
    Quote from barbosa 2.0

vidim da smo tu negdje sa razmišljanjima, nikakve zabrane, nedjelja dobrovoljna i posebno plaćena većom satnicom a tržište neka odradi svoje...

obavezno 50% veća naknada.

neka me netko ispravi, al tako je i u studentskim ugovorima, za kolektivne (npr. u zdravstvu i slično) nisam siguran :/

• st-brajo
    • May 6, 2021 at 8:59 PM
    Quote from mikromakrto

Apsolutno nepotrebno.

Ogromna većina zaposlenih u trgovini ima 6-dnevni radni tjedan; nekome je slobodni dan nedjelja, nekome utorak, nekome odgovara, nekome ne. Tjeraju sve na odmor nedjeljom, a završit će s 1/6 radnika manje. Teško zapošljivih radnika, da budem precizan.

Puno bolje bi bilo propisati puno veće satnice/dnevnice za rad nedjeljom, što već i sada dijelom postoji, te strogo to kontrolirati. Tako bi oni kojima se ne isplati raditi nedjeljom bili zatvoreni, oni kojima se isplati bi radili i jače platili radnike.

Usporedbe s Austrijom i sličnim zemljama gdje je reguliran rad nedjeljom ne stoje iz prostog razloga što im trgovina ne nosi BDPa koliko i nama. Kad budemo imali razvijenu industriju, poljoprivredu, promet, a trgovina bude sektor u kojem će raditi samo studenti da si skucaju koju kunu za džeparac, onda možemo zatvarati nedjeljom. Pa i srijedom

kod mene u dućanu di kupujem u kvartu (lokalni lanac) baš takva kombinacija.

žene pred ili u mirovini i par mladih cura.

prije virusa je bio problem naći tko bi radio, a sad to više nije slučaj.

btw., ako "dućan" ne radi nediljom, hoće li možda raditi "skladište", pa da donesu popis koji naručim on-line?

ionako po centrima koristim blagajnu za samonaplatu 🤷

samo neka oni ukidaju, porast će broj nezaposlenih ženi, a povećati broj zaposlenih muškaraca skladištara/logističara.

ovako trgovci još uvijek važu, al ako se to uvede, očekujem full on-line/dostava ekonomiju.

• st-brajo
    • May 6, 2021 at 8:47 PM
    Quote from barbosa 2.0

prava tema za birtiju...

poštovane kolege, što mislite, onako nepristrano, kako npr. procjenjujemo dionice, trendove, dakle tehnička procjena uzevši u obzir i radnike i gospodarstvo, o aktualnoj najavi zabrane rada nedjeljom osim u 16 nedjelja u sezoni :?:

a očito fali radnika, a poznato je da se iz svake krize brže izlazi dizanjem benefita javnom sektoru i sa šta manje rada :S

meni bilo draže da su uveli da je nedjelja/praznik i noćni rad plaćen 50% više, tj. ako se oba uvjeta ispune 100% više, pa nek tržište samo odredi tko hoće ili neće 🤷

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • May 6, 2021 at 6:31 PM

odaberite nekog navedenih

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

kliknite na statistics, i odaberete onoga koji ima najmanji forward p/e, a da ga možete kupiti preko svoje trgovinske platforme :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt