1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • May 12, 2021 at 3:41 PM
    Quote from StatusQuo

Pa inicijalno dizanje kamatnih stopa nije odma skroz negativno iako trziste ce tako reagirati jer smanjuje zaradu zbog prilagodbe, jer stvar s dizanjem kamata je kontrola inflacije, ako dignu kamatu na 2%, a inflacija je 4% tu za dobar dio firmi postoji zarada radi porasti cijena vecih od kamatne stope, naravno to onda vuce u druge probleme kasnije ali nije inicijalno kao odma rusilacki faktor problem je kada te kamate prerastu granicu s kojom se realna ekonomoja moze nosit i pocme je gusit, u svakom slucaju biti u cashu nije pametno ako se ta inflacija prelije na svijet,a s obzirom na povezanost svijeta i na commodity rast drugacije tesko da ce bit, sad samo treba odabrat dobre sectore kojima inflacija ide na ruku, jedan od njih i je shipping ocito sta vidimo zadnjih mjeseci i sve ostale firme koji svoj porast cijene inputa mogu prenit na krajnjeg potrosaca ili zaradjuju na samom rastu te imovine koja uzrokuje inflaciju

uz dužno poštovanje, baš sad je vrijeme za cash, jer botovi vani mlate po brodarima koji trenutno imaju forward p/e ispod 5.

treba čekat da to zatuku na ispod 1 i nadati se da će im netko u međuvremenu dojaviti da su brodari odličan inflation hedge.

dok god je tržište izvan zdravog razuma, cash je kralj.

što god netko o tome mislio 🤷

• st-brajo
    • May 12, 2021 at 3:22 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from jack_zg

Ma ta inflacija je samo "transitory" :D

Monetarna politika se neće tako skoro promijeniti....

Transitory pogrijese u ocekivanju kolika ce bit jedno 200% prosli i ovi mjesec, pazi oni su 31.3 ocekivali inflaciju od oko 2% ove godine, 2 mjeseca nakon inflacija im je 4,2% s obzirom da sve i dalje raste moze bit samo gore dok se oni ne odluce na dizanje kamata

isti im je vrag.

ako dignu kamate, onda prijeti urušaj, i onda će oni bit krivci, a to ne žele.

ako ne dignu kamate, onda će tržište napraviti urušaj.

al isto mi je zanimljivo kako je inflacija skočila, a nitko ne prodaje junk bonds :/

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • May 12, 2021 at 9:41 AM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ovo mu inače žena crta, a ta je sigurna ko smrt :S

očekuje se popunjavanje ovih gapova na VIX-u (znači, još neko vrijeme zelenilo), a onda kud koji mili moji.

botovi su preuzeli tržište, jer je jučerašnje trgovanje tehnički "u dlaku" odrađeno.

počnite pripremati stop-loss.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • May 12, 2021 at 8:35 AM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

boj se bije, bije.

short-erski se barjak vije.

šta će biti trigger? :/

• oporavak burze

• st-brajo
    • May 11, 2021 at 8:37 PM
    Quote from Ledica

Brajo, samo se nadaj da neće biti derikože, evo gledam kako cerp prodaje Iliriju. Ima nešto više od 71000 dionica, a prodaje samo ponekad “ pakete” od čak 34 kom. A interesa i te kako ima, cijena solidna. Ali ne možeš kupiti ozbiljniju količinu da dubiš na glavi. Ako staviš veći nalog na kupnju , prodaja se povuče gore, ako makneš nalog , protrguje je po nižoj cijeni. Imam dojam da im moj nalog smeta i s količinom i cijenom.

znači, kad prodaju nekretnine, onda može uz diskont, po dražbi, a kad su dionice u pitanju onda Vojko V - Ne može :S

• Tvrtke s potencijalom za IPO

• st-brajo
    • May 11, 2021 at 7:47 PM
    Quote from KultLicnosti

Infobip izlazi na Wall Street, prikupljaju pola milijarde dolara za akvizicije

Tako ignorirat ZSE, pa gdje će im duša ?

Zaozbiljno, svaka čast ekipi. Kapa do poda.

čekamo ticker za temu RE: Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? :S

• oporavak burze

• st-brajo
    • May 11, 2021 at 7:41 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Kvark

Najkasnije do kraja lipnja 2026. godine, dakle, država bi trebala prodati svojih 20 posto dionica Podravke. Danas je za prodaju raspoloživo 16 posto državnog udjela jer je ostatak založen kao jamstvo za kredite.

Koliko je fondovi pumpaju rekao bi da probni baloni za iskazivanje interesa idu vec slijedece godine. Siguran sam da je jedan dio EU helikopter love vezan na pokretaje postupaka privatizacije drzavnog vlasnistva.

ni ne sumnjam.

bit će ponovno nasanjkavanje naivaca sa precijenjenim dionicama, po dobrom starom Ćaćinom receptu👌

kad god vidim da se CEO hvali kako su od njenog stupanja na snagu "investitori" odjednom "otkrili" firmu i dionicu, meni je to zvono za alarm.

pogotovo kad su ti famozni "investitori" mirovinci.

ja više volim kad oni prosipaju neke druge dionice, jer im njihovi kućni analitičari (e, to su pravi "generali prošlosti") još nisu ažurirali kad treba kupovati i prodavati po "novim" okolnostima :S

Quote from Kvark

Svojevremeno se pisalo da je razlog privatizacije uvodjenje eura, odnosno jedan od preduvjeta.

Država kreće u novi val privatizacije, a jedan od razloga je i uvođenje eura. Vlada se u akcijskom planu za ulazak u eurozonu obvezala da će ubrzati prodaju svojih udjela u državnim tvrtkama.

"U slučaju poduzeća čije dionice kotiraju na burzi, a takvih je manji broj, CERP će dati nalog za prodaju, a za ostale će objaviti javne pozive za prodaju dionica/ poslovnih udjela javnim nadmetanjem koje se održava u CERP-u. U Ministarstvu za upravljanje državnom imovinom pojašnjavaju daje u tijeku analiza postojećeg portfelja te da će se prvenstveno raditi o javnim pozivima s javnim nadmetanjem, navodi Jutarnji list."

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ajesen-20190805

https://www.poslovni.hr/hrvatska/novi-…5-paketa-356422

https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/d…tizacije-724007

Display More

ajde, bar nešto će na direct listing.

možda štagod i kupim, ako neće biti derikože :S

• DRY BULK

• st-brajo
    • May 11, 2021 at 4:49 PM
    Quote from maratonac

Kolega, kaj ste jučer doista prodali?

da.

riješio se NNM-a i uzeo profit.

mislim, nema nikakvog smisla ga držati kad ga botovi mlate 🤷

P/E nakon Q2 će mu bit 2, pa ću sad kad ga zamlate probati skupiti po diskontnim cijenana :S

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • May 11, 2021 at 4:41 PM
    Quote from Marielena

Danas je bilo izuvanje iz cipela plasljivih.

je, al na svim burzama.

ne bi da je Bill (Gates) udario po bidu, a možda je ipak Melinda? :/

• DRY BULK

• st-brajo
    • May 11, 2021 at 4:40 PM
    Quote from looserst

Vanka crveno na otvaranju ali ide i nekakav rebound pa ćemo vidjet gdje će to završiti:

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

je, rebound mrtve mačke (dead cat).

zato sam se ja jučer i bacio s palube, jer vidim da burze okriću na jugo.

očito se brodari još uvijek ne doživljavaju kao "vjetar u jedra" u nemirnim, tj. precjenjenim vremenima 🤷

• st-brajo
    • May 11, 2021 at 9:57 AM

vani im danas fino "oduzimaju", a mi taman na pragu prelaska iz FNRJ u SFRJ :S

https://www.investing.com/indices/indices-futures

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • May 11, 2021 at 7:26 AM
    Quote from barbosa 2.0

a jesemti, a zato je jedan moj poznanik, inače u poziciji u butkovićevom ministarstvu, otvorio tvrtku i zriktao si bagerić preko fondova koji mu se kiseli u dvorištu, znači kombinacije i praonice a ekipa koja se generacijama bavi niskogradnjom nema pristupa tenderima nego eventualno kao podizvođači za ovoga i sličneX(

povlačenje love iz Fonda za "oporavak" starter pack :S

https://dalmatinskiportal.hr/zivot/na-ebayu…-potpisom/97604

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• st-brajo
    • May 11, 2021 at 7:17 AM

ili ka "Pivci" na ATPL :/

• st-brajo
    • May 10, 2021 at 10:05 PM
    Quote from tizian1

Zaba/Cro kad je prebacila 5.000 komada na osnovni račun je dio prodala a poslije je je kupovala na tom računu po većoj cijeni.

^^

To se tak radi kod nas.

Nisu ni svjesni da ih pratimo. ;)

treba prodati kad je jeftino, a kupiti kad je skupo.

to se zove hedge-anje protiv rizika :D

• st-brajo
    • May 10, 2021 at 7:30 PM
    Quote from tizian1

Nekoliko malo jačih . ^^

nije valjda da "Pivci" opet ulaze? :/

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • May 10, 2021 at 6:52 PM

ja se odlučio baciti s palube.

- NMM

profit neloš, al da se nisam branio s UVXY, zbog moguće korekcije, bio bi 4x veći :S

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• st-brajo
    • May 9, 2021 at 10:13 PM
    Quote from KultLicnosti

Čestitke Zagrebčanci, zbilja HNL nikad jači nego ove godine. :)

Je malo čudna 3 autogola, al otom potom.

ja se još uvijek nadam Europi 🤷

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • May 9, 2021 at 12:42 PM

čekaj malo.

usut će se puste pare, a oni predviđaju pad rasta BDP-a?!

https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-bru…laganja-4285835

"Efekt NPOO-a u ovoj godini trebao bi se oslikati u 5,2 posto realnog rasta BDP-a koji bi se bez njega zaustavio na 4,9 posto. U idućoj godini očekuje se rast 6,6 posto umjesto 5,2 posto bez plana, u 2023. godini 4,1 posto umjesto 2,7 posto. U 2024. hrvatski BDP trebao bi porasti 3,4 posto umjesto 2,5 posto, a 2025. godine 2,7 posto umjesto 2,5."

dobro, jesmo li svi skupa sašli s uma ili šta?! :/

• Birtija

• st-brajo
    • May 9, 2021 at 12:30 PM

mitkko ja ovdi vidim neke poveznice ;)

https://www.index.hr/mobile/clanak.…azin&id=2274769

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• st-brajo
    • May 9, 2021 at 12:26 PM

ja mislio da je ovo ovdi hrpa magle, kad ono :/

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2274768

1. Privacy Policy