1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • May 25, 2021 at 9:34 AM
    Quote from zlocesti

Moram priznati da bih velike long pozicije držala isključivo u zaba globalu.

Nakon potankog razmišljanja zaključila sam da mi na drugom svijetu neće trebati :S

kako neće?

pa bilo je priče da na Jadroplovu jedan gospodin udara po asku "s Lovrinca", a možda se ipak radi o nekome koji ima isto ime i prezime :S

• st-brajo
    • May 25, 2021 at 9:27 AM
    Quote from ZoD

Pa ako ulažem u blue chipove koji isplaćuju $1 dividende uvrh glave po dionici prosječne vrijednosti $500, onda je riječ o dugoročnoj investiciji.

Gdje stoji da sam ja vlasnik tih papira i kako tj. na koji način vlasništvo nad njima prelazi na nasljednike u ostavinskom postupku?Također, da li je sa njima moguće i oporučno raspolagati?

Znam da ima 100 aplikacija koje olakšavaju uplatu novaca u razne svrhe, obično prikazane kao igra sa puno šarenih boja, ali riječ je o ostvarivanju nekih prava što ponekad može biti nezgodno.

pa zato i je moj stav da ulaganja držiš kod domaće jurisdikcije.

ma koliko nekad i više koštalo.

trejd je druga stvar, al i tu bi bilo pametno povlačit novce na neki "domaći" račun, kad se toga malo više nakupi 🤷

• st-brajo
    • May 25, 2021 at 9:05 AM
    Quote from ZoD

Imam jedno pitanje, gdje su deponirani podaci o mojem vlasništvu nad recimo dionicama Applea te da li iste i na koji način ulaze u ostavinsku masu?

ako koristiš brokera od neke domaće banke, onda pitaj tamo.

ne znam na koji način to radi Interactive, a pogotovo ovi "no commission".

odlično pitanje, btw., i podsjetnik da ulaganje u dionice ne znači i osobnu "besmrtnost" :)

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• st-brajo
    • May 25, 2021 at 7:36 AM
    Quote from D_artagnan

5. Mjeseci? Hebate jel su tako revni i u naplati? Onda je najbolje da se pravis mutav 🤣, a kad te za 10-15 godina pitaju od kud ti $$$, reci da je to sve od dividendi i otislo u zastaru 😅

kažeš da ti je poslao "tetak iz Palo Alta" BSOD :S

• st-brajo
    • May 25, 2021 at 7:33 AM

evo i malo "apdejta"

bacite oko na volumen jučer

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

a ovaj reverse repo nastavlja "metastazirati"

https://apps.newyorkfed.org/markets/autora…date=01/01/2000

• DRY BULK

• st-brajo
    • May 25, 2021 at 6:41 AM
    Quote from looserst

NMM pada radi ovoga:

https://seekingalpha.com/news/3699454-n…sales-agreement

Izgleda da kupuju nesto brodova, NM capeovi se suska :/ Pad je inace krenuo u petak u postmarketu

pa naravno da pada, jer bolje naručiti brod koji ćeš dobit za 2-3 god., nego kupit od svoje druge firme.

ali, šta nakon šta NMM pokupi sve brodove od ostalih sastavnica, a lova nastavi kapati?

kad tad će onda trebati isplatiti finu divku, jer naša Anđelija neće imat više ništa drugo di može izvlačiti pare 🤷

• DRY BULK

• st-brajo
    • May 24, 2021 at 11:47 PM

a s druge strane, pogledaj ovo

https://finance.yahoo.com/quote/NMM/key-statistics?p=NMM

brodar s najboljom bilancom tone kao "mafijaški neprijatelj", doslovce "spava s ribama".

meni to govori da trenutno su tržište napustili investitori, a preuzeli špekulanti.

a svi znamo kako to onda završi.

vrijeme je da se ove budaletine ostave dionica i krenu okretati burgere, a to neće sve dok ih neki "event" dobro ne izmete.

onda na scenu nastupaju ljudi koji znaju šta rade + marfi :S

• st-brajo
    • May 24, 2021 at 10:57 PM
    Quote from plavac

Prime brokers su spustili burzu u premarketu i okinuli Balanovih 1.200 ugovora Dow futures, cijeli promet do sada u premarketu je 20.000 ugovora

Quote from plavac

ali on očekuje da Dow prvo skoči na 34.600 bodova i onda pad, to bi sutra bio vrh

glavno da su danas opet "prepumpali", a RSI divergencija još uvijek negativna i drži.

majke ti, jesu izišli više iz pozicija senatori, guverneri i ostale američke "nabiguzuce", pa da ovo sve skupa napokon može niz vodu?

Bezos i bivša krate Amazon, al opet netko kupuje, jer mu je "jeftino".

Elonov brat prodaje Teslu, al "religiji" je "jeftino".

Buffett prodao banku, a ide "inflacija".

neki ljudi stvarno ne znaju ulagati i zaraditi :S

• Ulaganje u zlato

• st-brajo
    • May 24, 2021 at 10:41 PM

vi se ovdi spremate na atomski rat ili šta? :S

to zlato je isključivo priča za ljude koji doslovce ne znaju šta će s novcima.

kome god treba likvidnosti, zlato mu nije nikakva opcija.

to se kupuje tek nakon što imate:

1. nekretnine koje rentate

2. neki biznis koji donosi novac

3. neki posao sa strane

4. zarađujete na burzi

ako imate sve od navedenog, onda ste sretni ljudi.

otprilike ista priča je i s Bitcoin-om.

to kupuješ kad si već kupio 2 Tesle (da jednu voziš dok se druga puni), pa umjesto treće i daljnje kupiš malo srebra, zlata, Bitcoina, itd.

jedino ako doktori nisu počeli primati mito u polugicama? :/ (jer ipak samo "pravi" kriminalci primaju mito u Bitcoin-u) :S

• st-brajo
    • May 23, 2021 at 10:22 PM
    Quote from plavac

Iza utorka počinje pad i onda tjedan iza pad sa litice

meni grafovi govore da se nešto sprema.

ne točno kada, nego samo da se sprema "mrvilište".

treba pratiti aukcije i hoće li one kamate koje sam spominjao završiti u negativi.

to će "robotima" signalizirati da smo u stagflaciji (inflacija + negativne kamate), a tek ćemo onda vidjeti kojom brzinom "robotići" vrte naloge :S

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• st-brajo
    • May 23, 2021 at 7:44 PM
    Quote from BSOD

Mislim da si ipak sigurniji sa Interactive nego sa polupotopljenom Zabom...

:D :D

neka je meni gro ulaganja pod mojom jurisdikcijom, kakva je da je :S

ali u dvojbi da li trgovati preko ovih "no commission" i Interactive-a, tu nema nikakvih dvojbi.

ovo "no commission" nije "besplatno" jer tvoje podatke prodaju institucionalnim investitorima da zarade, a mislim da Interactive ima neku računicu da to ipak ne rade.

što ne znači da netko i od njih ne može "ukrasti" podatke, pa se ti onda s njima tužakaj :S

• st-brajo
    • May 23, 2021 at 7:09 PM
    Quote from goldfinger
    Quote from dionicar

60 kn mjesecno dinamicna lepeza. i svaki nalog min 15eur. koliko ja znam

Eto slučajno, već imam tu lepezeu. Dakle, jedini dodatni trošak je min. 15 eura. Nema neki inactive fee ili tako nešto?

meni su nalozi 5 centi po dionici, al kako ja to uvijek uzmem na "veliko", onda mi to i ne predstavlja neki faktor.

de facto mi provizija dođe kao na ZSE-u.

al, s druge strane, banka mi odgovara za štetu ako mi netko "popuja" dionice s računa, hakira platformu i slično.

za trejdanje Interactive, a za ulaganje ovo.

barem bi ja tako 🤷

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • May 23, 2021 at 6:25 PM
    Quote from barbosa 2.0

je kol. st-brajo, a kada sam napisao da u covid razdoblju jedini koji će izaći sa malom ili nikakvom štetom a prije sa zaradom su banke, ti si bio kategorički suprotnog uvjerenja...tako i sada, inflacija ide na ruku jedino bankama

polako.

nismo mi još došli pod kontrolu ECB u punom smislu.

zasad su ove bankarske zarade "papirnate", kao i Ingrine, jer dolaze iz smanjivanja rezervacija.

talijanske banke su u velikim problemima i bježanje PBZ-a s burze mi se ne čini kao slučajnost.

još uvijek nismo imali jedan "insolvency event", a nekretninski balon se nastavlja, baš zbog "inflacije" napuhivati.

ako se ne varam, ti si se "kunuo" i u DLKV, pa nije baš da tamo treutno cvjetaju ruže.

kao što sam već rekao, svak zna svoje.

a ja gledam podatke i oni mi govore da će uskoro biti jedan "raspad sistema", možda i prije rujna, kad ga ovi gore iz članka očekuju.

za vjerovanje se osnuje religija ili ide u crkvu, a kod ulaganja treba gledati "hard data" koji ti sam trebaš interpretirati, a ne onako kako ti raznorazni analitičari "sufliraju".

i btw., kad ide korekcija, nijedan sektor nije siguran, pa ni brodari, iako su oni najbolji "branitelj" od inflacije koji se ovdi kod nas može naći.

i još ću jednom ponoviti, stop loss je izišao iz raja, da ne bi uskoro bilo plača i zazivanja HANFA-e.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • May 23, 2021 at 6:02 PM

Dionička tržišta pod pritiskom zbog inflacije, no prava korekcija još nije stigla

https://www.seebiz.eu/kolumne/dionic…-stigla/258385/

• st-brajo
    • May 23, 2021 at 10:21 AM

ako se trejda, mislim da je Interactive "majka", al kako sam ja "swinger" meni je dovoljan i Saxo, tj. Zaba trader Global (mali, ali pali) :S

ne znam preko koga Erste pruža trgovanje vani, pa ako može Marin83 dati koju informaciju više? :/

mitkko Interactive ti daje i margin kredite sa 1% kamate, pa sad 🤷

• st-brajo
    • May 22, 2021 at 7:26 AM

inače, slušao sam par podcasta sa trejderima "iskusnjarama" i ono što je zajedničko svima je:

1. mi smo u cash-u ili smo "do bola" iz hedge-irani

2. institucionalci izlaze iz risky assets (dionice i Bitcoin) i ostavljaju malima da drže "vreću" skupa sa svojim opcijama, marginama, itd.

znači, Dr. Burry se kladi protiv malih "religioznih" Tesla hoardera.

zanimljivo :S

• st-brajo
    • May 22, 2021 at 7:02 AM
    Quote from looserst
    Quote from StatusQuo

Jeli netko gledao ovaj SHIP (Seanergy Maritime Holdings), cini mi se jako zanimljiv imaju samo capove 11 komada jos 4 im dolaze u 2Q i svi su na indexu, a capovi sezonski su najaci u 3Q mogao bi mozda biti dobar pick s ovakvim trzistem jos je 1$ cijena, mozda je bolji googl za sigurnost, a ovaj bi mozda mogao spadat u riskantnije ali s dobrim povratom ako trziste ostane ovakvo

Gledao ja i odustao. Stalno neki dokapi, igrice, prevare. Moguce da ce rasti ali ni mrdnuo nije do sad za razliku od ostalih? kako sam kazes gogl je puno sigurnija prica a capeova imaju koliko god zelis 8)

https://seekingalpha.com/article/440788…less-than-worth

+ ticker je gogl, pa će ona djeca iz Fidelity-a misliti da kupuju Google :D

• Lokalni izbori 2021

• st-brajo
    • May 21, 2021 at 7:35 PM
    Quote from KultLicnosti

Kolega Brajo malo pomalo se događa hdz-u, ono što je odavno udarilo Sdp: odljev mozgova. Stručni ljudi od formata tu ne stanuju više.

Koje je uopće područje wannabe zamjenika umirovljenika Stipe Božića? Urbanizam, komunala?! Jelena Burazin? Čujem da je vodila predbračne tečajeve po crkvama. Ka i Vice također bez minute u privatnom sektoru. Inače je to dramatična poveznica cijelog gradskog hdza. :rolleyes:

Ugl oni neće vladat Splitom, ako dođu na vlast. ;)

ma sve jasno.

vladat će ovaj s tvog avatara, iz Bobisa na Zvončacu :D

a onda bolje da ni ne vlada.

dobro su se nečiji džepovi napunili sa ovim neredom od GUP-a i dopuštanju nekima da "ziđaju" nove zgrade bez da i vatrogasno vozilo može pristupit (zadnji primjer na Kmanu, ljudi se počeli vatat za glavu kad su vidili kome su dali 3k Eura za kvadrat stana zgrade di pošteno ni prozor ne mogu otvorit).

triba i ovdi, ka i u Hajduku, napokon počet virovat struci :S

• Lokalni izbori 2021

• st-brajo
    • May 21, 2021 at 6:10 PM
    Quote from KultLicnosti

Ma čini se kao da ponavlja upute stranačkih seniora i minja kurs kako mu kažu. Znali su oni (gradski i županijski hdz) od starta da on nije kandidat za Everest ^^, ima u hdz-u puno jačih figura recimo iz KBC Firule, koje kad zasjednu nebi pristale bit - figure. Po meni je on nešto kao novi Kuret i nikako nije dobar kandidat, čovik na daljinsko upravljanje. Samo ovaj daljinski nije od Soroša, a ni Dr. Ive. ^^

Po jednoumlju HDZ = SKJ

znači, moga bi i Dr. Ante odletit posli ovih izbora.

nek povede i svog kolegu piromana/vatrogasca slobodno.

krajnje je vrime da HDZ ovdi preuzme Čogelja, Bačo, ili takav netko 🤷

• st-brajo
    • May 21, 2021 at 5:54 PM
    Quote from plavac

O ovome je pisao i zerohage, Balan očekuje eventualni pad S&P 500 na 3.800-4.000 bodova, to bi valjda trebalo početi 19-25.05.2021.

vrlo moguće.

prvo do 100 EMA, pa do 200 EMA.

to je, inače, još uvijek bull market.

jedino ako sljedeće aukcije 4 week i 8 week obveznica završe u negativi.

onda će FED već u lipnju morati dizati kamate.

ako onda i junk bonds počnu pucati, e tad bi moglo sve otić u "papar", a dolar u nebesa.

al ajmo prvo korak po korak.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt