1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 7:25 PM
    Quote from zlocesti

Imamo PTSP sa ZSE

Nikako se straha riješiti.

Što god imam na watch listi, sve je u zelenom.

I to priličnom

A jadna ja.

Teško je kažu tuđe pare brojati.

Kad budem velika i ja ću trgovati na Wall Streetu :)

Display More

ma trenutno su sve burze u PTSP-u, mislim jeste vidili onaj graf, svjećica kreće od gornjeg Bollinger-a prema gore :D

kad se "ludilo" otme kontroli, onda S&P lako završi kao i Bitcoin.

grafovi nešto "mirišu" tamo u lipnju (nije to još toliko daleko).

a i Crobi nam se nešto "klima".

ljudi, budite jako oprezni!

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 7:19 PM
    Quote from plavac

SPPI najavio sudjelovanje na dvije konferencije u lipnju 03.06. i 16.06.2021.

cijena je krenula uzlazno

oni imaju odličan lijek.

to ako akvizira Frajzep, a može i AstraZenica, svi ćemo "kući pjevajući" :S

• Birtija

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 7:10 PM
    Quote from zlocesti

Sram me reći, al' ja svoju koristim umjesto palome već sada

O vremena, o običaji, o ljudi

e da, Vi ste bili u "meštrijanju", a za tu lovu ste mogli u Bagatina na totalni "remont" da izgledate 20 mlađe, ko Lille Bačić :S

• Birtija

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 6:56 PM
    Quote from barbosa 2.0

kol.st-brajo, kao i obično, istina je negdje na sredini...u baušteli se fakat vrti ali i naradi i nije u pitanu platiti nego da bude kvalitetno izvedeno a to je pravi problem jer danas svi ti nekakvi imaju certifikate, obučili se u njemačkoj i pun mobitel slika...takve jdo i dam nedam račun treba otpiliti odmah pogotovo ako traže avans!

nadalje, takav radnik kada uračunaš dnevnice, doprinose i dr. troškove, alat i amortizaciju, teško da može koštati ispod 750kn dnevno, pogotovo kod vas u dalmaciji, tamo je pod normalno 1000kn dnevo

kol. KultLicnosti, smisao privatnog poduzetništva je profit i kada imaš prihode i dobit, u interesu ti je izvuči maximalno ili potrošiti da se umanji porezna osnovica zato se i voze suvovi a o načinu poslovanja i mentalitetu nema smisla, ima svega, i onih iz garaže koji odrade vrhunski i onih u fensi kombinezonima i spravicama nakon kojih pločice otpadaju sa zidova

1. to 1000 kn dnevno jedino ako radi s onim Bosch-em najprofesionalnijim, a to neš doživit.

2. materijal (ako mu ti ne visiš nad glavom) vreća dok si ti tu je "robna marka" (tipa Ceresit), a kad ti odeš, nešto najjeftinije.

3. ako uzmeš nadzor, i taj je boliku*cina, jer i on svrati uru dnevno (ostalih 7 opet ovi meštrijaju kako hoće)

4. jednostavno ih nema, pa se mogu ponašati kako hoće

5. ogroman prostor za konkurenciju (budimo realni, ne triba ti velika pamet za taj posal, nego neko znanje i vještina, a to sve možeš steći s praksom, samo treba biti uporan)

6. takvo je tržište i neka je, ja sam malo pratio te cikluse i uspio sebi srediti po relativno normalnim cijenama, netom prije ovog zadnjeg ludila, a čini mi se da će s ovim "javnim radovima" biti sve gore, jer će skočiti i njihove cijene i cijene sirovina.

7. sa hrpom "diploma" ćeš uskoro moć obrisat g*zicu, samo, jbg., teško ego natirat da se uvati mišalice, pa se onda ide Irska, Njemačka, itd.

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 6:32 PM

Vice, kad će se više ta Optima prodat? :S

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/vice-m…a-podrsci/99155

• Birtija

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 6:15 PM
    Quote from KultLicnosti

Na širem području Splita, mislim da nema manje-srednje građevinske (izvođenje radova) firme koja ne prijavljuje zidare na minimalac i razliku isplaćuje na ruke, a vozikaju bjesne SUV-ove i što ja znam što. To je 100%. U velikim firmama, amo reć o kojima se čuje po novinama, je već urednija situacija i malo bolje plaće. Ti vlasnici malih firmi su mentalno manageri iz 18-19 stoljeća. Strani radnici? A oni isto mogu samo produžit dalje kad vide s kojim pijavicama imaju posla. Ajmo sad forumski frustirani obrtnici - udri po meni ! :D

baš to.

ekipa ne kuži koja lova se vrti u građevini.

meni je jedan izbacio kalkulaciju materijal + ruke, a ruke su bile materijal x2.

da ne pričam da je meni cijena tog materijala zaračunata po MPC, a on kupuje po VPC, itd.

hrpa ljudi koja nešto studira uopće nema nikakav talent za to i samo očekuje da ih neko uhljebi da mogu neki posao odrađivati s "pola mozga", a ovo je doslovce "tvornica love".

istina, posao nije lak, al, bogami, nađi posao di kod renoviranja stana, kad još platiš i svog "manovala" 10 k kuna, ladno spremiš 30 k za misec dana posla 🤷

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 5:10 PM

pogledajte ovo ludilo.

majke ti, ima li neka granica do koje se ovaj Bollinger može raširiti? :/

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 5:03 PM
    Quote from Sheriff

e da mu se bid kolektivno izmako :D

kod nas?, di Parica koji je još i aktivan "pola" trgovanja "prespava"? :S

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 4:53 PM
    Quote from zlocesti

Dva su moguća ishoda. Kratkoročno. Dugoročno imate lijepe velike planove, al' morate kupovati :S

Ili će prodaja satrti kupnju, ili će kupnja apsorbirati prodaju

Neću vam reći gdje mi je nalog :S :S :S

Vaš se ionako ne vidi, osim ako je market :S

• Lokalni izbori 2021

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 4:51 PM
    Quote from st-brajo

pioniri maleni, mi smo vojska prava,

svakim danom rastemo, ko zelena trava,

smrt poduzetnicima, a sloboda uhljebima,

i mene će moja mati HDZ-ovcom zvati :*

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2279129

- Vidjeli smo premijera, netko je rekao nešto u stilu: 'Evo ovih iz HDZ-a' i djeca su sama počela vikati 'HDZ, HDZ...' Nije im to nitko rekao, to je bilo spontano

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/javila…u-za-hdz-/99148

jbt., (navedi omiljenog totalirarnog vođu) sad srce puca od ponosa.

30 godina "pranja mozga", stari moj.

i onda mi pričamo o nekakvim "reformama" :D

• DRY BULK

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 4:40 PM

gledam na koju temu ovo staviti, pa najbolje ovdi

https://mobile.twitter.com/MorningBrew/st…917348670033928

ovo je najnoviji prijedlog ludih Demokrata

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 4:28 PM
    Quote from hugh

Ledica

kužim, hvala......no mogu li svi zadavati takve naloge?

mi na Agramu možemo.

idealan nalog za pokretanje "vlakića" po asku :S

• Lokalni izbori 2021

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 4:04 PM

pioniri maleni, mi smo vojska prava,

svakim danom rastemo, ko zelena trava,

smrt poduzetnicima, a sloboda uhljebima,

i mene će moja mati HDZ-ovcom zvati :*

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2279129

• Razotkrivamo portfelje

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 3:44 PM
    Quote from Lavrentije

Vidit cemo, ali ako na neto dobit in 2020 od 46,9 mil kn isplacuju 16 kn dividende u 2021, koliko ce isplatiti 2023, ako neto dobit 2022 bude 92,5 mil kn kao sto kaze forecast, ili 112 mil kn neto dobiti 2023? Ukoliko se forecast obistini, nebi me cudila dividenda od 20 kn 2023.

ne znam kad je taj famozni forecast zadnji put apdejtan, al evo ti link ovih karbona, pa prati ako hoćeš (a mogu i ostali koji ulažu u kemijsku industriju)

https://m.investing.com/commodities/carbon-emissions

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 3:41 PM

po meni, uopće nije loša šema.

al treba vidjeti i "sitna slova".

100 k kuna godišnje uplate mi je čisto ok priča, osim ako ne zvekne neka hiperinflacija :S

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 3:27 PM
    Quote from Ledica

Ok, ako se svake godine dodaje po 100 tisuća i ako je nakon 5 godina portfelj od 500 tisuća, onda ipak šestu godinu po metodi fifo možeš izaći bez poreza samo sa zaradom od onih prvih 100 tisuća iz prve godine ulaganja i tako redom. Ili sam nešto krivo shvatila.?

ja sam shvatio da svake godine možeš uplatiti 100 k kuna i s tim se igrati.

to bi značilo da bi sva zarada te godine od tog iznosa trebala biti neoporeziva.

znači, ako prve godine uplatiš 100 k, a zaradiš 200 k, onda bi nakon 5 godina tih 200 k mogao izvući neoporezivo, pod uvjetom da imaš cash-a na računu :S

• Razotkrivamo portfelje

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 3:22 PM
    Quote from Lavrentije

Isto tako evo i forecasta za dividendu, treba uzeti u obzir da su ove analize jako konzervativne i u pravilu su uvijek podcjenile dividenu, pa cak i kad to uzemete u obzir, estimate je i dalje da će 2023 dividenda biti 18,60kn na razini godine.

za taj scenarij bi ili Rublja trebala gadno ojačati ili Euro gadno oslabiti.

treba još vidjeti i što će biti sa cijenama sirovina, rastu i EU carbon futuresi.

malo oni i previše izvlače para iz firme, obzirom na ove okolnosti.

očito Rusima gadno gori pod nogama.

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 3:14 PM

godišnji dopušteni polog je 100.000 kn.

da mi je upoznat studenta koji toliko zaradi godišnje :S

• Birtija

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 2:57 PM

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ndex_tid=120315

koji je ovo s*it show, pa to nisu istine.

da sam barem znao da dolazi i Neve, otišao bi je priupitati zna li ona kad će Optima napokon :S

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 1:59 PM

da ne mislite da sam samo dežurni kritičar, evo napokon nešto pametno i od naše burze (iako je kratica OUR) :S

https://www.poslovni.hr/burze/jos-nist…iva-zse-4289428

Bog im dao pameti da napokon i nešto korisno naprave <3

1. Privacy Policy
  2. Kontakt