Na ovoj temi nisu dozvoljeni komentari bez grafa.
Posts by pod_zidom
-
-
I ovdje treba čestitati ekipi iz PBZ i vlasniku skrbničkog. Izašli su sa velikom količinom a cijenu nisu srušili iako u tjednima prije i dva dana poslije zapravo nije bilo prometa na ovoj dionici.
Ili je ovo bila dogovorena trgovina a ne znaju za blok transakcije pa su išli po malo?
-
Koliko vidim, iz TOP 10, ispao je skrbnički PBZ. Imali su cca 57000 dionica, prodali su barem pola.
Indexni OTP nije kupio niti 30000 jer su na 10. mjesto upale trezorske, 28319 komada.
-
Evo, PBZ predlaže isplatu 43,53 kn po dionici:
https://www.pbz.hr/document/documents/PBZ/_skupstina/22_11_21/Poziv-za-IGS-PBZ-d.d.-studeni-2021.pdf
-
[…]
Guglao i ja.
Društvo se bavi zaštitom osobnih podataka. Sad mi je jasnije kako je došao do mojih podataka, adrese i ostalog. Ukrao je!
Ljudi poput ovoga su, najblaže rečeno, lovci u mutnom, varaju neinformirane.
Najobičniji varalica!
Zaletio sam se, povlačim ovo da je ukrao i ispričavam se.
Sad znam da su do mojih podataka mogli doći na legalan način ako su dioničari PBZ.
Što se ponude tiče, mislim da je lov u mutnom, jer se dionicom trguje od 600 do 740 kn nakon delistiranja.
-
Dobio sam sramotnu ponudu za otkup mojih dionica PBZ od firme HYDRA CONSULTING. Velikodušno nude 490 kn po dionici,
Pismo je potpisao neki Krunoslav Smolčić, po rukopisu bi se dalo zaključit da nije dogurao puno dalje od osnovne škole.
Je li još netko od malih dioničara dobio ovakvu ponudu?
A važnije pitanje: kome prijaviti ovakve lovce u mutnom? Postoji li u RH agencija koja štiti od ovakvih prevaranata?
U društvu je prosječna plaća 4400 kn ina prihod od 1 mil kn za 2020 godinu.
Gospin je direktor i osnivač. Društvo ima jednog zaposlenog.
Ne vidim zašto bi bio prevarant.. pita želite li ili ne.
Guglao i ja.
Društvo se bavi zaštitom osobnih podataka. Sad mi je jasnije kako je došao do mojih podataka, adrese i ostalog. Ukrao je!
Ljudi poput ovoga su, najblaže rečeno, lovci u mutnom, varaju neinformirane.
Najobičniji varalica!
-
Ovdje se sastalo više drukera, pretežno brodarskih, i sad jedni druge optužuju za drukanje.
Bulkeri protiv tankeraša, jedni i drugi kontra kontejnera, pa unutar tankeraša čisti protiv prljavih. I tako u krug.
Svi skupa protiv svega ostalog.
Cirkus!
Par pametnijih pobjeglo sa tema o brodarima.
-
Dobio sam sramotnu ponudu za otkup mojih dionica PBZ od firme HYDRA CONSULTING. Velikodušno nude 490 kn po dionici,
Pismo je potpisao neki Krunoslav Smolčić, po rukopisu bi se dalo zaključit da nije dogurao puno dalje od osnovne škole.
Je li još netko od malih dioničara dobio ovakvu ponudu?
A važnije pitanje: kome prijaviti ovakve lovce u mutnom? Postoji li u RH agencija koja štiti od ovakvih prevaranata?
-
Zbunjuje me to kako neki ulagači u dionice razmišljaju.
Nitko vam ne garantira dobit, kad ste uložili u dionice izložili ste se riziku, možda dobijete a možda izgubite. TK nije kladionica ali nosi rizike.
Kad gubite u nekoj dionici nemate pravo žaliti se na postupanje HNB ili države. Ovi nisu tu da štite interes ulagača, posao im je zaštita interesa građana.
Na temu, da ne ostanem off topic, imam i PBZ i ZABA, volio bih dobiti 100 kn od prvih i 8 kn od drugih ali ne vjerujem u to. Mogu talijani pronaći i druge načine da prihod iz podružnice prebace u maticu.
-
Ekipa koja trguje sa TPNG mora biti pismena u smislu investiranja. Studirali su na TNPL.
-
Pozdrav. Jedno pitanje za upucene...
Zar nije u procesu squeeze outa PBZ prebacio sve dionice manjinskih dionicara na sebe?
Naravno uz isplatu izglasane otpremnine.
Moze li neko dati malo vise detalja o pravima malih dionicara u ovakvim slucajevima... Npr. Da li mali dionicar moze ostati dionicar kompanije koja nije uvrstena na sluzbeno trziste? Pod kojim uvjetima to moze ostvariti? Itd
Dioničko društvo ne mora biti na burzi kao ni trgovačko društvo. Ovo što je PBZ napravio je blago rečeno bezobrazluk jer je cijena dizana sukladno stanju na tržištu uz obećanje rasle i to više od planirane dividende. Zatim slijedi državom regulirana zabrana isplate dividende. Taj novac ostaje u PBZ. DRŽAVA ne definira zabranu povlačenja bankama s burze. Cijena dionici pada i veliki broj onih koji su ušli kratkoročno u dionicu (a burza želi i takve ulagače kao i država) prodaju dionice PBZ. Gubitak ili zarobljavanje sredstava za mnoge.
Ne stoji vam baš priča. O namjeri PBZ da delistiraju dionicu znalo se otprilike godinu dana prije nego što je provedeno delistiranje. Kratkoročni tu nisu imali što tražiti.
Ostaje samo pitanje je li pravedna cijena koju su ponudili onima koji pobijaju odluke skupštine. Meni se činila mala, zadržao sam dionice. Možda sam pogriješio možda nisam.
-
Redovito daje ernt- r- a , pbz je delistirana ali ce dati ove godine, ja vjerujem 100kn.
Znam vani za Reit, firme specijalizirane za nekretnine i moraju bar 90% svoje opporezovane dobiti isplatiti dionicarima.
Plus je visoka dovidenda i kontrola nad njihovim poslovanjem a minu
s online trgovina i rast kamatnih stopa.
Kako bi PBZ mogao isplatiti 100 kn?
Možete li reći štogod više o tome zašto vjerujete u ovakvu dividendu PBZ?
-
Administrator bi trebao neke postove brisati bez ikakvog obrazloženja. Znam da mu to nije u interesu, mora bildati statistiku, zato hrpu smeća premješta u svaštaru.
Ali negdje treba podvući crtu.
-
Malo duginih boja i prodajemo to djeci bez problema.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Neće sobovi ni pomoći ni otežati. Norvežani mogu spašavati sobove a istovremeno ublažavati energetsku krizu u EU. Oni povećavaju izvoz plina da bi ublažili krizu u EU, drugi su opskrbljivač EU iza Gazproma. Imaju i naftu i hidroelektrane. Iako su veliki potrošači energiju izvoze.
Za to vrijeme europljani zanemaruju upozorenja od Orbana i Poljske da su za krizu krivi agresivni zeleni zagovornici obnovljivih izvora energije.
Von der Leyen i Plenković nasmijani.
-
Ovih 10000 dionica udruga NH kupila je još u svibnju i to od Konstruktor- inženjeringa u stečaju, na dražbi, i to u 12 krugu. Nitko drugi se nije htio (smio?) javiti a oni su pričekali da cijena padne dovoljno nisko.
Platili su oko 45.5 kn po dionici po čemu bi TK Hajduka bila oko 24,4 mil kn. Ili kao jedan malo bolji fudbaler u HNL.
Najbolje od svega: kupovinu su izveli novcima od članarina Hajduka, odnosno Hajdukovim novcima kupuju Hajduk za sebe.
-
Statistika market makera Podravke za rujan. Samo oni su napravili preko 6,5 mil kn prometa. Mislim da je promet PODR u rujnu bio 78 mil kn a cijele burze oko 320 mil kn.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Edit: za usporedbu, u kolovozu su imali promet od cca 650 tis kn na PODR.
-
Vrag od burze, i 4 kn......... imala sam nalog na 628 kn, i nije iscurila.
Podravka
A ja otišla spavati.
Uvijek me nešto zatekne dok spavam
A prvi ste danas pitali za market makera Podravke. Poslije ih se spominjalo na još dvije teme.
Podravka ima ne jednog, ima dva, Intercapital i Zabu, a možda bi uzeli i trećeg da ih ima u Hrvatskoj. Ipak su oni državna firma, moraju dijeliti sa drugima.
Danas su održavatelji na bidu bili na 630.
-
Da mi je znati što im je to tako urgent, a iziskuje promjenu statuta, da se saziva izvanredna skupština ?
Brzinski sam usporedio sadašnji statut i prijedlog novog. Jedina razlika, čini mi se, su dodane nove djelatnosti i to područje informatike, računarstva i elektroničke komunikacije:
* usluge informacijskog društva
* ostale uslužne djelatnosti u vezi s informacijskom tehnologijom i računalima
* iznajmljivanje uredskih strojeva i opreme, uključujući računala
* računalne djelatnosti
* izrada i održavanje web stranica
* djelatnost elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga -
Evo još jedna lijepa domaća priča:
Cirkus u našem gradu – anteportas
Zapaljiva ispovijest razriješenog člana uprave Holdinga: ‘Vikao je da je on vuk, a Vuković ovca!‘Kao glavni kamen spoticanja u suradnji ističe Ratka Bajakića, člana nadzornog odbora i čovjeka bliskog gradonačelniku Tomaševićuwww.jutarnji.hrU gradu koji puca po šavovima, vodovod se raspada, mostovi truli, od davnog potresa obnovljene su kuće samo onih zaduženih za obnovu, promet u kolapsu, nastavi niz ...
A, najbolje od svega, još uvijek živimo u jednom od najboljih mjesta za život na svijetu. Koliko god veliki lopine i nesposobnjakovići bili ovi kojima dajemo da upravljaju, oni nas ne mogu zajebat. Nesposobni su i za to. Da ima natjecanje za najlišije političare naši bi bili drugi, najlošiji su ali su nesposobni.
Samo da u Njemačkoj nakon Merkel dođe netko dobar. Za to ću platiti misu.