1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. pod_zidom

Posts by pod_zidom

• CORONA virus

• pod_zidom
    • January 9, 2022 at 6:59 PM

Kad je izvor zaraze "bliski susret najbliže vrste dugog trajanja" onda su i posljedice zaraze blage.

Ovo pod navodnicima mi razvuklo osmijeh od uha do uha i natjeralo suze na oči.

• Birtija

• pod_zidom
    • January 5, 2022 at 9:15 PM

Pitaj al-Kaidu, oni studiraju takve probleme. ^^ ^^

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• pod_zidom
    • January 4, 2022 at 10:17 PM
    Quote from accountant
    Quote from pod_zidom

Bode u oči ova druga, Halliburton. Vidim P/E je 53.91. Takvu dionicu ne bih kupio nikad pa ni tad. Neka su kauboji iz Texasa.

HAL: The Cash is Headed to Investors

Ne vjerujem nikakvim benzingama. Možda sam glup ali ne kupujem nešto za što mi zdrav razum kaže da je precijenjeno. Ponekad fulam, češće se pokaže da sam dobro birao.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• pod_zidom
    • January 4, 2022 at 9:50 PM
    Quote from zlocesti

https://finviz.com/screener.ashx?…,sh_relvol_o1.5

Pobjednik dana je energy sektor.

Ma sam zadovoljna, ukrotila sam skener :S

Bode u oči ova druga, Halliburton. Vidim P/E je 53.91. Takvu dionicu ne bih kupio nikad pa ni tad. Neka su kauboji iz Texasa.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• pod_zidom
    • January 4, 2022 at 7:59 PM

Jedno od osnovnih pravila investiranja je: ne izgubiti ono što već imaš.

Pri tome je diverzifikacija najvažnija. Ne staviti sve na crveno!

Nagovaranje da se sve uloži u jednu dionicu ili u jedan segment tržišta je zločesto. Ovaj forum čitaju i početnici, manje upućeni, netko će staviti sve na jednu kartu a to nije ništa nego kockanje.

Ako su novci koje ulažete u dionice samo mali dio vaše imovine i ako ih možete prežaliti onda uložite sve u jednu dionicu. U protivnom diverzificirajte koliko god zamamno izgledao godišnji prinos od 500%. To vrlo rijetki pogode, većina izgubi.

Ja sam u srednjim godinama, možda sam previše oprezan, ali i vi mlađi morate znati da će vam umirovljenje doći malo pa sutra. Ne razbacujte olako novce koje ste teško zaradili.

Ulažite u različite stvari, nekretninu (makar na kredit), plemenite metale, mirovinski fond, životno osiguranje (neisplativo, ali ako imate djecu ...), možda i u kripto, uglavnom diverzificirajte.

Na kraju, što god da napravili, napravite to nakon što ste dobro promislili. Nemojte se ravnati po savjetima sa foruma.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• pod_zidom
    • December 26, 2021 at 9:51 PM

"Štedljivi" su u Tankerskoj:

Ogorčeni pomorci na hrvatskoj kompaniji: Evo što su nam poslužili za Božić, pogledajte fotografiju. Poštenog obroka nismo imali mjesecima, non stop jedemo riže ‘nasuvo‘
    Većini građana su ovih dana bili puni stolovi, ali ne i djelu naših pomoraca. Naime, na jednoj našoj firmi pomorcima je za božićni ručak poslužen zagoreni…
    slobodnadalmacija.hr

Možda je na tankerima bolje.

• Sretan Božić i Novu godinu žele vam Dionice.NET

• pod_zidom
    • December 25, 2021 at 8:35 AM

Sretan i blagoslovljen Božić!

• CORONA virus

• pod_zidom
    • December 12, 2021 at 5:29 PM

Mislim da ovo vrijedi pročitati:

Splitska profesorica dr. Livia Puljak ima poruku za sve koji cjepivo nazivaju ‘eksperimentalnim‘: ‘Mislim da moje ponašanje najbolje pokazuje što mislim. Zašto su teške nuspojave nekih lijekova prihvatljive?‘
    Posljednje dvije godine zaredom uvrštena je na listu dva posto znanstvenika na svijetu s najvećim utjecajem citiranosti prema znanstvenom istraživanju koje su…
    slobodnadalmacija.hr
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• pod_zidom
    • December 10, 2021 at 6:35 PM
    Quote from sonda

Meni je bio baš zanimljiv dan, iako nisam ništa trgovao.

HPB je fino skočio i smrdi mi da tu nije kraj.

Na TPNG sam gledao teško liparanje. Pred kraj dana je spread bio 20 lipa. Koja smijurija. Ajd da prodaješ 1000 dionica, al šta možeš s par desetaka dionica više zaraditi. 3 kune. Ajme.

A na ATPL prodavač(i) nisu znali jel bi piškili il kakili. Jako zabavno za gledati. Nikad to neću shvatiti.

I tako, optimizam je tu.

Mali spread inače nije smijurija, na dobrim tržištima znak je likvidnosti.

Daj Bože da na većini dionica na ZSE spread bude oko tih 0,5% ili manji.

Mi na nekima, koje su kao dobre, imamo spread od 5, 8 ili 10%. To je smijurija.

• Religija

• pod_zidom
    • December 6, 2021 at 4:29 PM
    Quote from Moller

ako bi mogao netko od kolega tehničara uz božju providnost izračunati koji je bio njihov target

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…otvrde-15129526

Ovo im je bila prilika da u pregovorima izvuku nešto za sebe i napravili su to. Podržati će Plenkovića oko potvrda a zauzvrat će ubrzati povrat oduzetog i dobit lovu za nove crkve.

Politika, sve regularno.

I sve u redu što se mene tiče.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• pod_zidom
    • December 2, 2021 at 8:42 PM
    Quote from tento

Ne cijepljenji se moraju testirati 2. puta tjedno kako bi mogli pristupiti na posao u zdravstvu. Dobivali potvrde antigenskog testa, koje su mogli koristiti i u drugim institucijama. Dosjetili se, od danas ne izdaju potvrde,navodno naputak HZZO, testiraš se, utvrdi se da si negativan ali nema potvrde. Nečeš ti s potvrdom koju mi plaćamo dokazivati da si negativan u drugim institucijama. Kažu ne rade, nered ??

Preselite u Njemačku i sve probleme riješite.

A možete se zaustaviti u Austriji, bliže je.

• pod_zidom
    • November 30, 2021 at 9:06 AM

Japan, Hong Kong i Singapur su završili crveno, oko -1,5%. Europski indeksi će izgleda startati sa -1%.

CROBEX je još i dobar.

• pod_zidom
    • November 29, 2021 at 8:10 AM

AsiaDow, Nikkei, Hang Seng i Singapore su nastavili pad od petka. Shanghai u blagom minusu a indijski index raste.

Čekamo još malo da vidimo kuda će DAX, pad od 4,15% u petak bio je ružan.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• pod_zidom
    • November 24, 2021 at 8:39 PM
    Quote from maratonac

NAV ATPL je preko 700 kn i to će se vidjet, ako ne prije, a ono na proljeće, nakon godišnjeg FI.

Kaže, ostane živ, dobije 5 pozitivnih reakcija i nastavlja drukati.

Kako? Kojih crnih 700 kn, od kud ste ih izvukli?

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• pod_zidom
    • November 23, 2021 at 9:47 PM

Neka dobijem par palaca dolje ali moram podsjetiti da je TPNG bastard od TNPL.

Ne može se samo na bazi tankeraških indeksa u svijetu vrijednovati ovu dionicu.

Imam TPNG u portfelju.

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 23, 2021 at 8:48 PM

Balkan i istok Europe:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• pod_zidom
    • November 23, 2021 at 8:32 PM

Začudio sam se kad sam vidio vijest o nabavi 2+2opcionalno broda. Dobro da ne planiraju nabavu 4 broda.

Koliko god je volimo Atlantska je ipak manja brodarska kompanija, i ova dva broda su velik zalogaj.

Polako.

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 23, 2021 at 5:30 PM

Mi jako dobro znamo da tako nije trebalo biti. Od 1. lipnja do dana današnjeg 80 posto ljudi koji su umrli, nisu trebali umrijeti. I to je jedina istina, a sve drugo su tlapnje, glumljenje demokracije koja nije ništa nego jedna teška neodgovornost. Ovo su gole ružne činjenice i ako se ne trgnemo, ako ne udarimo šakom o stol, nastavit će se umirati jednako kao i dosad - rekao je dr. Ivić.

Puljak: ‘Ovo je izvanredno stanje‘; Ivić: ‘Gadi mi se više govoriti brojke, to su ljudski životi‘
    Gradonačelnik Splita i ravnatelj KBC-a Split sazvali su izvanrednu konferenciju za medije ispred Klinike za infektologiju na Križinama
    www.jutarnji.hr
  • CORONA virus

• pod_zidom
    • November 23, 2021 at 12:31 PM

Evo i tablica NHS sa brojevima umrlih na 100 000 cijepljenih i necijepljenih:

A evo i link na kompletan izvještaj koji je izraziti pozitivan u pogledu učinkovitosti cjepiva:

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1032671/Vaccine_surveillance_report_-_week_44.pdf

Files

pasted-from-clipboard.jpg 154.09 kB – 0 Downloads
  • CORONA virus

• pod_zidom
    • November 22, 2021 at 8:28 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from emil

konkurencija :) al ipak ja baratam krafnama..a i 30 eura u austriji nije za bacit:) to posle to spalim ovdje na igh i eto svi sretni :)

:::::::))))))))

Šefe ajde da te još pitam tko je nacrtao kukasti križ na poljudu? Ko je bio ministar poilicije tada?

Evo ja ću odgovoriti: kad u kući nema gazde po dvorištu piša tko god hoće.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt