Ameri sinoć zatvorili crveno, od početka godine su u padu. Azija zapravo isto.
EU burze jutros otvorile sa minusom oko 1.5% u odnosu na jučer. Sad se drže oko tog minusa. Čekamo hoće li se malo oporavit ili će nastaviti prema dolje.
Ameri sinoć zatvorili crveno, od početka godine su u padu. Azija zapravo isto.
EU burze jutros otvorile sa minusom oko 1.5% u odnosu na jučer. Sad se drže oko tog minusa. Čekamo hoće li se malo oporavit ili će nastaviti prema dolje.
Display More3.652.008,00 milijuna HRK
Tolika je vrijednost ugovorenog posla.
Pola milijuna eura ?
Pa to je obnova fasade za deset malenih stambenih zgrada.
Sreća je doduše ako poslije preuzmu nadzor itd, jer ovo sada nije lukrativno.
Kupila sam neki dan Igu
Rekla bih rizično ulaganje, al' ima potencijala. Ako ne bude brutalne dokapitalizacije, jer i o tome sam čitala ovdje na forumu, i time se zvecka.
Ha
Ovako kako su napisali izgleda da su ugovorili posao za 3,65 bilijuna kuna ili 487 milijardi €. A napisali su isto i u naslovu i u tekstu obavijesti.
I tako je CROBEX probio granicu od 2200 i to u "sudačkoj nadoknadi".
Postoji nekoliko tema na kojima se pisalo o Trading 212 i Revolutu a spominjalo se i druge, manje poznate. Te teme su zamrle, prošlo je i pola godine od zadnjih komentara.
Mislim da bi jedna tema posvećena samo Trading 212 i Revolutu mogla biti zanimljiva.
Evo, za početak i pitanje koje mene muči: koliko novaca imate na računima u ovim app?
Ili, ako nećemo o apsolutnim iznosima, kolika je vrijednost vašeg portfelja u fintech apps u usporedbi sa portfeljem kod "pravih" brokera?
Na temu demografije: mislim da i nije najvažnije živi li u RH 4 ili 3 ili 2 mil ljudi. Sredinom 19 stoljeća broj je bio tek malo preko 2 mil, pa opet eto nas.
Veći problem je prosječna starost a sad je oko 45 godina, ne znam tko će nam zarađivati za mirovine za 10-15 godina.
Normalno je da smo sad u prosjeku stariji nego prije 200 god., medicina je napredovala, cjepiva čuda rade, pa opet prosjek od 45 je puno.
Izbor nam nije veliki, možemo ili prizivati novi virus da nas riješi penzića ili poticati žene u reproduktivnoj dobi da rađaju ranije i više.
Muški, imam lošu u vijest. Koliko god se mi voljeli hvaliti veličinom i izdržljivošću u priči o demografiji to je nevažno. Svaka budala posluži. Načini da se podmladimo su ili potaknuti žene da rađaju ili nagovoriti mlade da se ne iseljavaju. Za jedno i drugo treba penez. A uhljebi svoje ne daju.
Ako se negdje u svijetu pojavi političar zalizane kose sa malim brkom ispod nosa molim javite.
Pazite, takav bi danas mogao i drukčije izgledati, npr. narančasta kosa ili nešto slično ali to je samo kamuflaža. Sigurno ćete ga prepoznati ako bude govorio o jednoj zemlji i jednom narodu. Javite da znamo.
Tada nam neće biti važno jesmo li u kešu ili dionicama, druge brige bi nas mučile.
I nemojte misliti da lupetam. Danas sam u Hrvatskoj vidio reinkarnaciju Luja XIV, čovjek je, skoro doslovno, izjavio: Država, to sam ja!
elvis36 Dionice su vjerojatno iz ESOP, otac je neko vrijeme bio milijunaš. Davno prošlo.
Savjete neću dijeliti ali da sam na vašem mjestu ja bi se još strpio. Izbor vam je ili uzeti par tisuća kn ili pričekati još a onda možda bude nula a možda više od par tisuća. Prije zadnje skupštine vaše su dionice vrijedile 15-ak tisuća kn. Uskoro počinju suđenja u vezi te skupštine.
Sami odlučite i sretno.
Prognoza za kraj 2022:
ATPL 185/300/560
JDPL 8/50/65
Naš CROBEX stagnira već punih 13 godina, oko 5% je veći od 02/2020 a nije još dosegnuo razinu od prije kolapsa Agrokora.
U istom razdoblju DAX je rastao sa oko 4000 na 16000 a američki indexi su 5, 6 ili 10 puta veći nego u početku 2009..
Naravno, kod njih i BDP kontinuirano raste (iako ne brzo kao indexi) a naš bi za 2021. trebao biti na razini iz 2009. godine (u međuvremenu je uglavnom bio manji).
Display MorePozdrav svima, novi sam na forumu.
Aktivno ulažem/trejdam već nekoliko godina preko Bare, a prije toga više od 10 godina na ZSE
Ovaj topic sam zamislio kao dnevnik gdje ću svaki dan pisati o rezultatima dnevnih trgovanja.
Ove godine aktivno ću trejdati na dva računa. Na 1. računu, zvati ćemo ga glavni račun imam oko 13k $, a na 2. računu (zvati ćemo ga manji račun) imam tek nešto više od 1200$.
Plan mi je da na glavnom računu dnevni P/L bude prosječno 500$, a na manjem računu 100$. Plan je dosta ambiciozan, svjestan sam toga, ali podložan je izmjeni na više/niže tijekom godine, ovisno o ostvarenom rezultatu. Jednostavno, neki dnevni cilj si moram postaviti jer ako ga nemam često mi se događalo da od plusa od npr. 1000$ završim dan u minusu 2000$.
Strategije koje ću koristiti je (zasada) isključivo daytrading opcijama, kupovanje Call opcija (long pozicije) , odnosno Put opcija (short pozicije).
Pattern-e koje vrebam su Opening range breakout, High od the day breakout, Bull flag breakout i sl. Trgujem isključivo ultra likvidnim mega Caps dionicama koje imaju značajan dnevni raspon cijena. Svaki dan na watchlisti su TSLA, AMZN, NVDA i slične dionice. Tehnika trgovanja je kupnja Call/Put opcija neposredno prije proboja na gore/dole i prodaja nakon proboja čim momentum malo oslabi. Sam trejd traje od 10-tak sekundi do nekoliko minuta. Ključno je izaći iz pozicije čim cijena krene suprotno očekivanju jer gubici mogu biti značajni. Ali isto tako, ako cijena krene brzo (a proboji su takvi zar ne 😜) u moju korist dobici mogu biti još veći. Tehnika nije lagana i zahtijeva dosta prakse, ali kad se usvoji mislim da može biti konzistentno profitabilna. Uostalom, vidjet ćemo kako će to ići iz dana u dan.
Toliko za sada, sretan trejding svima!
U Bosni bi ti rekli: "Ti si ba optimistićan. Plati raji rundu."
Konzervativniji sjevernjaci se pitaju koga reklamiraš i koliko ćemo čekati da otvorenije nastupiš.
Ima li simbolike u imenu?
Kad je izvor zaraze "bliski susret najbliže vrste dugog trajanja" onda su i posljedice zaraze blage.
Ovo pod navodnicima mi razvuklo osmijeh od uha do uha i natjeralo suze na oči.
Pitaj al-Kaidu, oni studiraju takve probleme.
Bode u oči ova druga, Halliburton. Vidim P/E je 53.91. Takvu dionicu ne bih kupio nikad pa ni tad. Neka su kauboji iz Texasa.
Ne vjerujem nikakvim benzingama. Možda sam glup ali ne kupujem nešto za što mi zdrav razum kaže da je precijenjeno. Ponekad fulam, češće se pokaže da sam dobro birao.
https://finviz.com/screener.ashx?…,sh_relvol_o1.5
Pobjednik dana je energy sektor.
Ma sam zadovoljna, ukrotila sam skener
Bode u oči ova druga, Halliburton. Vidim P/E je 53.91. Takvu dionicu ne bih kupio nikad pa ni tad. Neka su kauboji iz Texasa.
Jedno od osnovnih pravila investiranja je: ne izgubiti ono što već imaš.
Pri tome je diverzifikacija najvažnija. Ne staviti sve na crveno!
Nagovaranje da se sve uloži u jednu dionicu ili u jedan segment tržišta je zločesto. Ovaj forum čitaju i početnici, manje upućeni, netko će staviti sve na jednu kartu a to nije ništa nego kockanje.
Ako su novci koje ulažete u dionice samo mali dio vaše imovine i ako ih možete prežaliti onda uložite sve u jednu dionicu. U protivnom diverzificirajte koliko god zamamno izgledao godišnji prinos od 500%. To vrlo rijetki pogode, većina izgubi.
Ja sam u srednjim godinama, možda sam previše oprezan, ali i vi mlađi morate znati da će vam umirovljenje doći malo pa sutra. Ne razbacujte olako novce koje ste teško zaradili.
Ulažite u različite stvari, nekretninu (makar na kredit), plemenite metale, mirovinski fond, životno osiguranje (neisplativo, ali ako imate djecu ...), možda i u kripto, uglavnom diverzificirajte.
Na kraju, što god da napravili, napravite to nakon što ste dobro promislili. Nemojte se ravnati po savjetima sa foruma.
"Štedljivi" su u Tankerskoj:
Možda je na tankerima bolje.
Sretan i blagoslovljen Božić!
Mislim da ovo vrijedi pročitati:
Meni je bio baš zanimljiv dan, iako nisam ništa trgovao.
HPB je fino skočio i smrdi mi da tu nije kraj.
Na TPNG sam gledao teško liparanje. Pred kraj dana je spread bio 20 lipa. Koja smijurija. Ajd da prodaješ 1000 dionica, al šta možeš s par desetaka dionica više zaraditi. 3 kune. Ajme.
A na ATPL prodavač(i) nisu znali jel bi piškili il kakili. Jako zabavno za gledati. Nikad to neću shvatiti.
I tako, optimizam je tu.
Mali spread inače nije smijurija, na dobrim tržištima znak je likvidnosti.
Daj Bože da na većini dionica na ZSE spread bude oko tih 0,5% ili manji.
Mi na nekima, koje su kao dobre, imamo spread od 5, 8 ili 10%. To je smijurija.
ako bi mogao netko od kolega tehničara uz božju providnost izračunati koji je bio njihov target
Ovo im je bila prilika da u pregovorima izvuku nešto za sebe i napravili su to. Podržati će Plenkovića oko potvrda a zauzvrat će ubrzati povrat oduzetog i dobit lovu za nove crkve.
Politika, sve regularno.
I sve u redu što se mene tiče.