1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. pod_zidom

Posts by pod_zidom

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• pod_zidom
    • January 29, 2022 at 4:14 PM

Čitam danas kolumnu Gojka Drljače u jutarnjem. On je malo čudan, lupa o svačemu, napiše svašta.

Kakav god da je njegov današnji komentar bi trebalo pročitati i razmisliti o njemu.

Sažeto i pojednostavljeno, Drljača se pita hoće li FED obuzdavati inflaciju i zaštititi sirotinju ili će pustiti napuhavanje balona.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• pod_zidom
    • January 28, 2022 at 8:43 PM

Medvjedi prespavaju ona razdoblja kad nastupe nepovoljni uvjeti. Probude se kad dođe sunce. Opaka ali draga živina. Znaju biti i umiljati.

Bikovi ne pokazuju ništa osim osnovnih životinjskih instikata.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• pod_zidom
    • January 28, 2022 at 8:29 PM

Karma is a Bitch. 20.29

• pod_zidom
    • January 26, 2022 at 11:00 PM

Cure i dečki,

zaboravite na trenutak dnevne vijesti, očekivanja od FED-a, Omicron, Evergrande i sve slične periodične pojave. Zanemariti se može čak i poremećaj od koronavirusa generalno. Nevažno je to sve.

Pogledajte grafove svih svjetskih indexa od početka do danas. Svi, ali baš svi, su otprilike linearni do početka ovog stoljeća. Od tada svi rastu eksponencijalno uz manje ili veće korekcije.
    Grafovi ovih tzv. tehnoloških kompanija su zastrašujući.

Ne mogu nikako shvatiti da toliko ljudi u svijetu vjeruje da Tesla vrijedi više od cijele svjetske autoindustrije.

Kripto je čudo, kad sam bio mlad to smo zvali lanci sreće ili piramide. Kripto je prodao foru nigerijskim prinčevima.

Kad bi grafovi svjetskih burzovnih indexa nastavili rasti po istom matematičkom modelu kako rastu od 2009. za 10-ak godina išli bi u beskonačno.

Balon je jebeno prenapuhan. Hoće li puknuti? Ne, neće, možda se polako ispuše.

Kad će puknuti? Ne znamo još.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• pod_zidom
    • January 24, 2022 at 9:18 PM
    Quote from KultLicnosti

Prvo gosp. P. G. je diplomirani pravnik, već mu to daje startnu prednost, veću nego da je diplomirao strojarstvo što god neko mislio. Drugo nek mi neko kaže da hdz i sdp nisu najbolje šta imamo, šta je bolje na tržištu, Marija Selak Raspudić? Treće, dali je budući premijer znat ćemo tek ako krene propaganda medija u službi okultne masonerije kako bi to rekao admiral Domazet Lošo.

Osim svega navedenog gosp. P.G. voli navratiti u kvartovsku birtiju, pa s ekipom na šanku zapjevati neku našu, domaću popevku.

Meni je samo to dovoljno da bude moj prvi izbor na izborima.

Ne želim niti zamišljati Njonju i ovog kojeg se ne smije spominjati da te ne privede murija za šankom u kvartovskom bircu.

• pod_zidom
    • January 24, 2022 at 3:45 PM
    Quote from Ledica
    Quote from pod_zidom

Ja više nemam ništa dionica na ZSE, danas prodao zadnje. Malo ću gledati sa strane.

Sve EU burze trenutno oko -3% i u padu, amerikanci upravo otvorili u debelom minusu. Ne sviđa mi se kako sve izgleda.

Da, stravično je gledati, ja sam sva totalno ogrnuta debelom crvenom bojom, sad mi je zao sto nemam Đuru, Varteks, Koku, Terra firmu…..😀

Da, mi bar imamo ove "dobre" firme koje su i danas ostale u plusu. U SLO nema niti jedne zelene.

• pod_zidom
    • January 24, 2022 at 3:36 PM

Ja više nemam ništa dionica na ZSE, danas prodao zadnje. Malo ću gledati sa strane.

Sve EU burze trenutno oko -3% i u padu, amerikanci upravo otvorili u debelom minusu. Ne sviđa mi se kako sve izgleda.

• Klima i okoliš

• pod_zidom
    • January 21, 2022 at 8:49 PM
    Quote from havi

Ma ne radi se o novcima, nego se nigdje ne moze naci tipa radio tu i tu , sve nesto scbc

nema veze, imam pametnijeg posla , nego se baviit njima ;)

Radi se o novcima i samo novcima. I onda o politici ali to se svodi na isto.

Šef ekipe "možemo ali ne znamo kako" zapravo nam je danas najavio poskupljenje odvoza otpada od min 100% a samo nebo je granica.

I baš nitko mu ne spominje ženski dio familije, neznanje, nesposobnost, kriva uvjerenja i slično.

Jedan njegov pitomac danas javno žali za vremenima kad su slobodno ubijali katolike.

Pozdravljam ih onako kako Zdravko Mamić pozdravlja one koji mu nisu po volji. Nataknem ih!

• pod_zidom
    • January 21, 2022 at 4:50 PM

Ameri su preko noći prodavali kripto, pa sad, neispavani i nervozni, kupuju dionice. To će potrajati par sati a onda prema dolje.

Vjerojatno će sutra prodavati dionice i kupovati sirovine.

Još više neispavani.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• pod_zidom
    • January 21, 2022 at 2:44 PM

41.247.193 redovnih dionica uz cijenu od 110 kn daje tržišnu kapitalizaciju Dalekovoda od 4,5 milijardi kuna? :?:

• pod_zidom
    • January 21, 2022 at 10:03 AM

Ameri sinoć zatvorili crveno, od početka godine su u padu. Azija zapravo isto.

EU burze jutros otvorile sa minusom oko 1.5% u odnosu na jučer. Sad se drže oko tog minusa. Čekamo hoće li se malo oporavit ili će nastaviti prema dolje.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• pod_zidom
    • January 19, 2022 at 10:02 AM
    Quote from zlocesti

3.652.008,00 milijuna HRK

Tolika je vrijednost ugovorenog posla.

Pola milijuna eura ?

Pa to je obnova fasade za deset malenih stambenih zgrada.

Sreća je doduše ako poslije preuzmu nadzor itd, jer ovo sada nije lukrativno.

Kupila sam neki dan Igu

Rekla bih rizično ulaganje, al' ima potencijala. Ako ne bude brutalne dokapitalizacije, jer i o tome sam čitala ovdje na forumu, i time se zvecka.

Ha :/

Display More

Ovako kako su napisali izgleda da su ugovorili posao za 3,65 bilijuna kuna ili 487 milijardi €. A napisali su isto i u naslovu i u tekstu obavijesti.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• pod_zidom
    • January 18, 2022 at 4:05 PM

I tako je CROBEX probio granicu od 2200 i to u "sudačkoj nadoknadi".

• Fintech aplikacije za trgovanje dionicama (Trading 212, Revolut i dr.)

• pod_zidom
    • January 16, 2022 at 4:10 PM

Postoji nekoliko tema na kojima se pisalo o Trading 212 i Revolutu a spominjalo se i druge, manje poznate. Te teme su zamrle, prošlo je i pola godine od zadnjih komentara.

Mislim da bi jedna tema posvećena samo Trading 212 i Revolutu mogla biti zanimljiva.

Evo, za početak i pitanje koje mene muči: koliko novaca imate na računima u ovim app?

Ili, ako nećemo o apsolutnim iznosima, kolika je vrijednost vašeg portfelja u fintech apps u usporedbi sa portfeljem kod "pravih" brokera?

• Aktualno (vijesti)

• pod_zidom
    • January 15, 2022 at 6:59 PM

Na temu demografije: mislim da i nije najvažnije živi li u RH 4 ili 3 ili 2 mil ljudi. Sredinom 19 stoljeća broj je bio tek malo preko 2 mil, pa opet eto nas.

Veći problem je prosječna starost a sad je oko 45 godina, ne znam tko će nam zarađivati za mirovine za 10-15 godina.

Normalno je da smo sad u prosjeku stariji nego prije 200 god., medicina je napredovala, cjepiva čuda rade, pa opet prosjek od 45 je puno.

Izbor nam nije veliki, možemo ili prizivati novi virus da nas riješi penzića ili poticati žene u reproduktivnoj dobi da rađaju ranije i više.

Muški, imam lošu u vijest. Koliko god se mi voljeli hvaliti veličinom i izdržljivošću u priči o demografiji to je nevažno. Svaka budala posluži. Načini da se podmladimo su ili potaknuti žene da rađaju ili nagovoriti mlade da se ne iseljavaju. Za jedno i drugo treba penez. A uhljebi svoje ne daju.

• pod_zidom
    • January 15, 2022 at 6:34 PM

Ako se negdje u svijetu pojavi političar zalizane kose sa malim brkom ispod nosa molim javite.

Pazite, takav bi danas mogao i drukčije izgledati, npr. narančasta kosa ili nešto slično ali to je samo kamuflaža. Sigurno ćete ga prepoznati ako bude govorio o jednoj zemlji i jednom narodu. Javite da znamo.

Tada nam neće biti važno jesmo li u kešu ili dionicama, druge brige bi nas mučile.

I nemojte misliti da lupetam. Danas sam u Hrvatskoj vidio reinkarnaciju Luja XIV, čovjek je, skoro doslovno, izjavio: Država, to sam ja!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• pod_zidom
    • January 15, 2022 at 5:47 PM

elvis36 Dionice su vjerojatno iz ESOP, otac je neko vrijeme bio milijunaš. Davno prošlo.

Savjete neću dijeliti ali da sam na vašem mjestu ja bi se još strpio. Izbor vam je ili uzeti par tisuća kn ili pričekati još a onda možda bude nula a možda više od par tisuća. Prije zadnje skupštine vaše su dionice vrijedile 15-ak tisuća kn. Uskoro počinju suđenja u vezi te skupštine.

Sami odlučite i sretno.

• Prognoza cijena

• pod_zidom
    • January 14, 2022 at 9:58 PM

Prognoza za kraj 2022:

ATPL 185/300/560

JDPL 8/50/65

• pod_zidom
    • January 13, 2022 at 1:18 PM

Naš CROBEX stagnira već punih 13 godina, oko 5% je veći od 02/2020 a nije još dosegnuo razinu od prije kolapsa Agrokora.

U istom razdoblju DAX je rastao sa oko 4000 na 16000 a američki indexi su 5, 6 ili 10 puta veći nego u početku 2009..

Naravno, kod njih i BDP kontinuirano raste (iako ne brzo kao indexi) a naš bi za 2021. trebao biti na razini iz 2009. godine (u međuvremenu je uglavnom bio manji).

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Dnevnik jednog trejdera

• pod_zidom
    • January 9, 2022 at 7:17 PM
    Quote from optiontrader

Pozdrav svima, novi sam na forumu.

Aktivno ulažem/trejdam već nekoliko godina preko Bare, a prije toga više od 10 godina na ZSE

Ovaj topic sam zamislio kao dnevnik gdje ću svaki dan pisati o rezultatima dnevnih trgovanja.

Ove godine aktivno ću trejdati na dva računa. Na 1. računu, zvati ćemo ga glavni račun imam oko 13k $, a na 2. računu (zvati ćemo ga manji račun) imam tek nešto više od 1200$.

Plan mi je da na glavnom računu dnevni P/L bude prosječno 500$, a na manjem računu 100$. Plan je dosta ambiciozan, svjestan sam toga, ali podložan je izmjeni na više/niže tijekom godine, ovisno o ostvarenom rezultatu. Jednostavno, neki dnevni cilj si moram postaviti jer ako ga nemam često mi se događalo da od plusa od npr. 1000$ završim dan u minusu 2000$.

Strategije koje ću koristiti je (zasada) isključivo daytrading opcijama, kupovanje Call opcija (long pozicije) , odnosno Put opcija (short pozicije).

Pattern-e koje vrebam su Opening range breakout, High od the day breakout, Bull flag breakout i sl. Trgujem isključivo ultra likvidnim mega Caps dionicama koje imaju značajan dnevni raspon cijena. Svaki dan na watchlisti su TSLA, AMZN, NVDA i slične dionice. Tehnika trgovanja je kupnja Call/Put opcija neposredno prije proboja na gore/dole i prodaja nakon proboja čim momentum malo oslabi. Sam trejd traje od 10-tak sekundi do nekoliko minuta. Ključno je izaći iz pozicije čim cijena krene suprotno očekivanju jer gubici mogu biti značajni. Ali isto tako, ako cijena krene brzo (a proboji su takvi zar ne 😜) u moju korist dobici mogu biti još veći. Tehnika nije lagana i zahtijeva dosta prakse, ali kad se usvoji mislim da može biti konzistentno profitabilna. Uostalom, vidjet ćemo kako će to ići iz dana u dan.

Toliko za sada, sretan trejding svima!

Display More

U Bosni bi ti rekli: "Ti si ba optimistićan. Plati raji rundu."

Konzervativniji sjevernjaci se pitaju koga reklamiraš i koliko ćemo čekati da otvorenije nastupiš.

Ima li simbolike u imenu?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt