Niti jedan komentar na jutrošnju vijest da je odbijena tužba malih dioničara vezano za skupštinu od prije 2 godine.
Niti za naše suce koji 2 godine trebaju za presudu. Prvostupanjsku, možda budu i produžeci.
Niti jedan komentar na jutrošnju vijest da je odbijena tužba malih dioničara vezano za skupštinu od prije 2 godine.
Niti za naše suce koji 2 godine trebaju za presudu. Prvostupanjsku, možda budu i produžeci.
Puno priče ni za što.
Kažeš:
- budžetski i trgovinski deficit/ suficit su i dalje isto
- Njemačka propada
- brutalna je realnost da će investitori na zapadnjačkim TK propasti
- slijedi krešendo i kulminacija propasti liberalne demokracije
- imam vikendicu u Zagorju (realna vrijednost), kad propadne zapad ja glavni baja
- volim ruse, uzdam se u kineze, mrzim USA, pa onda i EU, UK, JPN ...
- ako rusi pobjede ja sam na pravoj strani
Jadno i žalosno. Podržavaš fašizam i zločince. Jadnog patetičnog podlog psihopata koji će uništiti rusiju, prije svega.
Pokorno javlam, ja vojnik Švejk, koji ne vjeruje u tehničku analizu, ipak pregledavam grafove od zlocesti.
Koristim priliku komentirati ovdje kad se na temi ne smije.
A u TA ne vjerujem jer, kao inženjer, znam kako se izgled grafa mijenja ako razvlačiš ili skupljaš apscisu i ordinatu i još više ako mijenjaš interval po jednoj ili drugoj. Možeš napraviti ćiribu-ćiriba.
A svejedno pogledam.
Neki jednostavno moraju braniti majčicu rusiju pa makar i lupetanjem i izvrtanjem. Pa se naglasi da Kina i rusija imaju trgovinski suficit a neka neimenovana "ogromna većina" ima deficit. Tko to ima trgovinski deficit? Onda malo gatanja o plinovodima, pa krug o cijepivu itd.
A cijela priča je počela oko vijesti o velikom budžetskom deficitu rusije.
Zamagljivanje, izvrtanje činjenica, skretanje sa teme, a najgore od svega je loše prikrivena želja da propadne društvo u kojem živiš i zarađuješ.
Nikako, ali baš nikako, ne mogu shvatiti motive rusofila koji žive u liberalnim, demokratskim, zapadnjačkim društvima.
Promet je tako mizeran da više ne smiješ ni lagati da si nešto kupio/prodao. Odmah te netko ulovi u laži, svaka transakcija se isprati.
Trgovanje bez dividende - 29.03.2023.
Ima povijesna zanimljivost u vezi Hitlera i njegovog rata protiv SSSRa. Tip je u više navrata nudio Sovjetima separatni mir ako bi mu ustupili - pazite ovo - jug Ukrajine, Donbas i Kavkaz.
Zanimalo je to Hiću, zanima Vlada, a i Joe je bacio oko. A najmanje se pita tamošnje stanovništvo. Licemjeri već bacaju oko i na zapad Ukrajine. Onaj bivši rumunjski ministar vanjskih poslova ili tako nešto je nedavno imao nekakve skandalozne izjave, nemam sad link. Orban odavno ima razne karte po svojim uredima i baca oko na Zakarpatiju. Poljska je najjači zagovornik rata u Ukrajini, u biti jedina u NATOu, osim SADa i UK koja je zainteresirana za rat s Rusijom. Ne znam jel baš sve to tolika solidarnost i slabo pamćenje ere Bandere i njegovog milovanja Poljaka ili su i oni bacili oko na Galiciju?
Mokri snovi proputinovaca.
Neki rumunj nešto lupetao, Orban sanja veliku Mađarsku (Rijeka uključena?), Poljska kao želi Galiciju a u stvernosti bezuvjetno podržava Ukrajinu i želi je u NATO i EU.
Smiješni komentari!
Display MoreDisplay MoreVrhunska poznavateljica Rusije: Ovo je kraj postojećeg svjetskog poretka
09:12, 18. listopada 2022.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ezane_vijesti_d
Navalni: Ovo će dovesti do ogromne tragedije
Zanimljivo da je to rekla jer pukovnik Douglas MacGregor kojeg često poslušam, a kojeg nerado intervjuiraju njihovi veliki mediji postavlja ista pitanja, samo Bidenovoj administraciji. Ima li Amerika točno ideju kakav bi trebao biti ishod tog oružanog sukoba?
Ova vrsna poznavateljica bi trebala napraviti malo časti novinarskoj profesiji i posjetiti malo tamo liniju fronta, a i zdravstvene ustanove ako joj SBU dozvoli da ih posjeti. Stvarnost je da su razmjeri stradanja enormni na ukrajinskoj strani. A sada pati i patit će i civilno stanovništvo zbog infrastrukturnih napada. Ovo je do pred desetak dana bio međunarodni oružani sukob, a sada se pretvara u pravi rat. Ako Zelensky kaže da im je 30% elektrana uništeno, mogu samo misliti koja je prava brojka.
Douglas Macgregor, umirovljeni pukovnik i veliki obožavatelj Rusije i Srbije. Zašto bi ga veliki mediji intervjuirali? Možda ga pozove Tucker Carlson, istog gazdu imaju.
Je li te bar malo sram kad uspoređuješ ukrajinske žrtve sa ruskima. Npr. Mariupolj je kompletno razoren, veliki broj ubijenih civila. Buča, Irpin, Severodonjeck? Razoreno i poklano.
Ukrajinci svoje mrtve i ranjene barem pokupe. Lešinama mrtvih rusa hrane se svinje a rusi svoje gubitke neće otkriti. Zato ne vjerujem da znaš omjere stradalih.
Zelenski je proljetos govorio o velikim gubicima na bojištu i tražio oružje. Onda su došli Himarsi. Dalje znamo.
Sad govori o razorenoj infrastrukturi i opet će dobiti pomoć. Ne vjerujem da im je uništeno 30% elektrana. Ako tebe veseli zamišljati uništene ukrajinske elektrane onda uživaj.
Btw.: kakva je razlika između međunarodnog oružanog sukoba i pravog rata. Nije te valjda bilo sram napisati SVO?
Lijepo je gledati kako ukrajinci oslobađaju svoju zemlju.
Današnje ruske akcije su negativno utjecale na rusko tržište kapitala. Izmjene zakona o mobilizaciji i ratnom stanju, najava referenduma u krajinama, najava obraćanja velikog vođe (koje se nije dogodilo), ne ide im najbolje, kao da se muče.
Još par ovakvih vjesti biti će dovoljno za oporavak tržišta u civiliziranom svijetu.
Zanimljivo je čitati prve postove na ovoj temi, pisano u veljači, prije rata.
Brajakica pravi vizionar, može vidovitom Milanu davati instrukcije.
A neki drugi malo fulali.
EU trgovinski deficit ponajbolje pokazuje utjecaj rata na EU gospodarstva
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Mislim da pokazuje puno više. Rekao bih da pokazuje snagu i moć EU gospodarstva. Ovakav nagli prijelaz iz suficita u deficit, a sve bez ikakvih velikih potresa. Despotske i autokratske "velesile" raspadaju se kad im se ovako nešto dogodi.
A 4/5 građana EU su i dalje za sankcije orcima.
Kad će traktorijada, zna li se išta? Da tržišta civiliziranog svijeta malo odahnu. Indexi bi rasli odmah.
BTW: fućka mi se za burze, čekam dan kad će se ukrajinci riješiti ruske bagre.
ja to ne prizivam već samo konstatiram. cifra je već sad preko 100 000 i ako nastave ovim tempom...
Kakvo si ti govno od čovjeka i ljudska nula
Od 0:45 do 12:50
Izgleda kao da kraljica ima nekih problema. I Britanska i ZSE kraljica.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…itivno-15196770
Zanimljivo, nekad kako kazu diktator razmislja realnije nego velike demokracije .
Krkan koji je umislio da će obnoviti Otomansko carstvo. Razgovara sa Vladimirom, Bašarom, Viktorom i Zokijem.
Vođa je velike države pa je važan ali to ne mjenja činjenicu da je kozojebac.
Kako možete podržavati ovakve? Javno pisati da je diktator bolji od demokracije? Pa gdje živite?
Amerikanci obilaze Srbiju, novi LNG terminal u Grčkoj, fiat će raditi električne aute, mnogo je Zapadnog kapitala u Srbiji. Javnost se priprema na nove okolnosti.
Kakav mix svega.
Srbi vole da ih ameri zaobiđu, zadnji put kad su navratili bilo je rokanje.
Fiat radi svašta, električni auto koji će Kragujevac raditi po licenci zvati će se strujadin.
Zapadni kapital u Srbiji?
Pripreme na nove okolnosti: netko im mora objasniti da je Rusija propala. Raspala se najmoćnija vojska na svijetu.
Treba izaći sa burze dok rat ne stane i stabilizuju se odnosi sa Rusijom.
Ako će netko čekati stabilizaciju odnosa sa rusijom bolje da odmah sve uloži u mirovinski fond.
Vidim da vam ne odgovara da pišem ono što mislim na ovoj temi, pa ću vas sve ostaviti da se zabavljate. Ionako sam ja još samo student na ovom forumu. Najbolja mi je tema trgovanje vani i tamo si ljudi stvarno pomazu da zarade neki novac, a to nije lako, pogotovo ove godine kada gotovo sve vani pada od pocetka godine.
Meni je stvarno žao što niste bili s nama kada smo mi grizli nokte i kupovali ATPL na 150 i noću se znojili a u sobi prozračnih 5°C. Sada sam također na bidu iznad 500 i spavam ko bebica. Šta god uleti dobro došlo. Ni vama nije kasno da si popunite zimnicu, od trolanja vam nema neke vajde. Ovdje se gotovo zna kako tko dru uups pardon diše. Manite se prosvjećivanja neuke raje. Jako sam zainteresiran za ovu temu ali od kada ste se vi pojavili....stvarno brate šta je previše je previše. Ne znam šta se desilo sa adminom i onim voljenim "Neme doprinosa temi". I da ja ovako neuk smatram da je trenutno ATPL jeftinija nego onda .
Nadam se da si barem dio zarade uložio u grijanje i izolaciju. Nije dobro spavati u tako hladnim prostorijama. Hladnoću preživiš ali vlaga i gljivice su zlo.