Treba mi savjet.
Počeo sam dokupljivati SPAN kad je pao ispod 65. Od 59 do 57 sam kupovao ko lud. Sad je još niže a ja više nemam cash. Znam da sam se malo zaletio ali želim kupovati i dalje. Što da prodam PODR ili KOEI?
Treba mi savjet.
Počeo sam dokupljivati SPAN kad je pao ispod 65. Od 59 do 57 sam kupovao ko lud. Sad je još niže a ja više nemam cash. Znam da sam se malo zaletio ali želim kupovati i dalje. Što da prodam PODR ili KOEI?
Kad sam ja bio mali, prije jedno 100 godina, pričali su nam kako su Osmanlije,pa i Mlečani, bili zli. Uzimali su jednu trećinu harača.
Danas ovi ljudima koji žive samo od rada uzimaju 60-70%. Ostalima malo manje ali i dalje puno.
Najgore od svega je pravna nesigurnost, mjenjaju pravila kako im se kuki digne. Strani investitori oduševljeni. Oni od prije koji su uzeli banke i telekome, novih neće biti.
Plenković poželio zavaljat velike gradove, koje ne kontrolira, Njonjo i Bačić napisali zakon. Filipović je previše glup da ga uključe.
Da su bar Šeksa pitali za savjet, on je i dalje najpametniji živi hdzovac.
Zašto svi misle da će Kina pustit Ruje da budu razbijeni u Ukrajini i da im neće otvoreno pomagati ako im ipak zatreba? Naglasak na 'AKO'. Rusija neće nikad pustit na miru Ukrajinu, ko god bio u Kremlju.
Pročitaj 4. post na prvoj stranici ove teme.
Onda se pokrij po ušima i šuti.
Europa, stara kurva, može istrpiti još skuplji plin i još nekoliko godina recesije.
kolega, velite stara kurva.... možda i može, ali po koju cijenu? ali mlada mislim da ne želi!
obzirom na sve više ekonomskih problema i snažno jačanje desnih stranaka diljem europe, ne bih se nimalo iznenadio da se pogotovo mlađa populacija digne na noge. skupi energenti i financiranje rata u ukrajini slinim milijardama eura koje su mogle biti puno bolje potrošene na poboljšanje kvalitete života nije nimalo zanemariva činjenica.
i podosta političkih stranaka na vlasti pomalo gubi tlo pod nogama upravo iz tih razloga.
Ovaj rat za Europu je vrlo skup, samo Ukrajina plaća veću cijenu. Ali cijena bi se platila i da se Rusima popusti. Mislim da bi bila puno veća, posebno za istočnu Europu i Baltičke države.
Podcjenjujete mlade u EU.
Precjenjujete desnicu. Ekstremisti, i desni i lijevi u EU, još uvijek žive od Putinovih donacija. Kad se ta pipa zatvori nestaje AfD, Lega Nord i slični.
"Divljanje birokrata otelo se kontroli, pogledajte što rade pod krinkom pomoći Ukrajini..."
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…rajini-15369275
Ovdje ima svega. Skoro mi je nevjerojatno da je takav članak u mainstream mediju. Kao da je s nekog portala s ljudima gušterima.
Svaka čast G.D.!
Jutarnji je portalčić sa clickbait naslovima. U istom danu imaju potpuno suprotne komentare o istoj temi.
A Gojko Drljača je priča za sebe.
Veliki strateg Putin je odlično isplanirao rušenje Gazproma.
Europa, stara kurva, može istrpiti još skuplji plin i još nekoliko godina recesije.
Rusi su se preračunali i uzalud se nadaju nekakvom čudu u Africi ili promjeni USA politike ako neki republikanac dobije izbore.
USA, GB, EU, Kanada, Japan, Australija učiniti će što god treba da Ukrajina dobije ovaj rat. Na takav način da Rusija ne bude toliko razbijena da ih kinezi u potpunosti preuzmu.
Slava Ukrajini!
INTERKAPITAL škrtari na IT. Prilika za SPAN?
Na stranici https://zse.hr/ ima puno toga, upute, priručnici, statistike ...
Evo ovdje su priručnici za trgovanje: https://zse.hr/hr/prirucnici-124/124
o tome se radi, kada veliki krenu rezati, mali već moraju biti vani, jer oni diktiraju i vladaju tržištem
Nema tu poante, što su dobili ako srežu par posto određene pozicije, već pri tim količinama sebi proizvedu velike gubitke u portfelju...
Mirovinci su toliko izregulirani da nemaju kud sa lovom nego na ZSE, posebno ovi kat B, to znate. Oni sad skupljaju novce da bi kupovali 2 dionice koje ja kupujem već 10 dana. Ne mogu reći koje su to.
Dali sam izgubio sto inflacijski ako mi dionica vec godinu i pol vrijedi isto?
To zavisi o puno faktora.
Ako si npr. većinski vlasnik Maistre onda te boli kuki što je dionica već 5 godina ravna crta. Ali ako si mali u istoj dionici onda si u minusu.
Vrijednost dionice odletila u nebo a ovdje kuknjava i plač. Plus malo zavisti i hrvatskog jala.
Koji vam je klinac? Jeste li investitori ili partijski/sindikalni aktivisti?
Nije stvar njihovog algoritma, nego pravila burze. Max. dozvoljeni spread za SPAN je 2% što, kod ove cijene, znači max. 1,00 EUR. Upravo tako se i postavljaju
Mogli bi se onda postaviti i na 58-59, pa 58.2 -59.2, i tako dalje….po meni fer bid/ask bi bio 58.4 - 59,4. Mid spread.
Fer je ono što kaže tržište a ovdje interesa za kupnju trenutno nema. Strpite se.
A ako vas pozicija u nekoj dionici uzrujava i opterećuje nije loše razmisliti o prodaji. Nije u šoldima sve.
Nije stvar njihovog algoritma, nego pravila burze. Max. dozvoljeni spread za SPAN je 2% što, kod ove cijene, znači max. 1,00 EUR. Upravo tako se i postavljaju
A da se ipak podignu?
Mogu staviti ask na 70,00. U tom slučaju bi morali bid na 68,80. Što mislite da bi se tada dogodilo?
Prva prodaja je 60 eur, a MM stoji sa 500 komada na 58,6 eur.
Neverovatno koji algoritam ima to Intercapital.
Trgovački lanac Kaufland izbacio je s polica sve Podravkine proizvode
Menadžeri u Podravci spuštaju gaće samo do određene granice:
“Htjeli su nas natjerati da spustimo gaće malo više nego inače. Nismo mogli pristati na njihove uvjete, bila je to čista ucjena”, domeće Podavkin menadžer.
Ne pišem nikad na ovoj temi ali danas moram. Želim se zahvaliti svima koji su mi, u prethodnih 5-6 dana, prodali SPAN.Posebno ovima danas.
I molba, pozdravite avax gurua. Blokirao me na svim kanalima pa ne mogu sam.
Hoteli, posebno oni visoke kategorije, ali i ostali neka drže cijenu. Koliko god mogu naplatiti neka naplate. Isto i za privatne ugostitelje, ako imaš dobru ponudu, na dobroj lokaciji, naplati to.
Ali pašteta u nekom supermarketu po cijeni gore je pljačka i pohlepa. Ništa drugo.
"Klošari" iz primjera i jesu bili u nekoj trgovini. Argeta nije fina, domaća hrana. Industrijska pašteta po 2.59 EUR za 95 g je pljačka.
Za "Albance": Drač je prljava lokva od mora, kao i sve ovo u jadranskom dijelu Albanije. Ako želiš lijepo more u Albaniji moraš potegnuti strmim planinskim cestama do Jonskog mora, na jug, skoro u Grčku. Tamo će ti domaćini uglavnom i biti grci. Ponuda nikakva, samo lijepo more i plaže.
Do tamo teško možeš avionom, samo lošim cestama.
Bio, vidio.
Ja kupujem Kutjevo povremeno. Buteljicu ili dvije, posebno kad su na akciji.
I nagovaram sve na kupnju, nećete pogriješiti.