INTERKAPITAL škrtari na IT. Prilika za SPAN?
Posts by pod_zidom
-
-
Na stranici https://zse.hr/ ima puno toga, upute, priručnici, statistike ...
Evo ovdje su priručnici za trgovanje: https://zse.hr/hr/prirucnici-124/124
-
o tome se radi, kada veliki krenu rezati, mali već moraju biti vani, jer oni diktiraju i vladaju tržištem
Nema tu poante, što su dobili ako srežu par posto određene pozicije, već pri tim količinama sebi proizvedu velike gubitke u portfelju...
Mirovinci su toliko izregulirani da nemaju kud sa lovom nego na ZSE, posebno ovi kat B, to znate. Oni sad skupljaju novce da bi kupovali 2 dionice koje ja kupujem već 10 dana. Ne mogu reći koje su to.
-
Dali sam izgubio sto inflacijski ako mi dionica vec godinu i pol vrijedi isto?
To zavisi o puno faktora.
Ako si npr. većinski vlasnik Maistre onda te boli kuki što je dionica već 5 godina ravna crta. Ali ako si mali u istoj dionici onda si u minusu.
-
Vrijednost dionice odletila u nebo a ovdje kuknjava i plač. Plus malo zavisti i hrvatskog jala.
Koji vam je klinac? Jeste li investitori ili partijski/sindikalni aktivisti?
-
Nije stvar njihovog algoritma, nego pravila burze. Max. dozvoljeni spread za SPAN je 2% što, kod ove cijene, znači max. 1,00 EUR. Upravo tako se i postavljaju
Mogli bi se onda postaviti i na 58-59, pa 58.2 -59.2, i tako dalje….po meni fer bid/ask bi bio 58.4 - 59,4. Mid spread.
Fer je ono što kaže tržište a ovdje interesa za kupnju trenutno nema. Strpite se.
A ako vas pozicija u nekoj dionici uzrujava i opterećuje nije loše razmisliti o prodaji. Nije u šoldima sve.
-
Nije stvar njihovog algoritma, nego pravila burze. Max. dozvoljeni spread za SPAN je 2% što, kod ove cijene, znači max. 1,00 EUR. Upravo tako se i postavljaju
A da se ipak podignu?
Mogu staviti ask na 70,00. U tom slučaju bi morali bid na 68,80. Što mislite da bi se tada dogodilo?
-
Prva prodaja je 60 eur, a MM stoji sa 500 komada na 58,6 eur.
Neverovatno koji algoritam ima to Intercapital.
-
Trgovački lanac Kaufland izbacio je s polica sve Podravkine proizvode
Menadžeri u Podravci spuštaju gaće samo do određene granice:
“Htjeli su nas natjerati da spustimo gaće malo više nego inače. Nismo mogli pristati na njihove uvjete, bila je to čista ucjena”, domeće Podavkin menadžer.
-
Ne pišem nikad na ovoj temi ali danas moram. Želim se zahvaliti svima koji su mi, u prethodnih 5-6 dana, prodali SPAN.Posebno ovima danas.
I molba, pozdravite avax gurua. Blokirao me na svim kanalima pa ne mogu sam.
-
Hoteli, posebno oni visoke kategorije, ali i ostali neka drže cijenu. Koliko god mogu naplatiti neka naplate. Isto i za privatne ugostitelje, ako imaš dobru ponudu, na dobroj lokaciji, naplati to.
Ali pašteta u nekom supermarketu po cijeni gore je pljačka i pohlepa. Ništa drugo.
-
"Klošari" iz primjera i jesu bili u nekoj trgovini. Argeta nije fina, domaća hrana. Industrijska pašteta po 2.59 EUR za 95 g je pljačka.
-
Za "Albance": Drač je prljava lokva od mora, kao i sve ovo u jadranskom dijelu Albanije. Ako želiš lijepo more u Albaniji moraš potegnuti strmim planinskim cestama do Jonskog mora, na jug, skoro u Grčku. Tamo će ti domaćini uglavnom i biti grci. Ponuda nikakva, samo lijepo more i plaže.
Do tamo teško možeš avionom, samo lošim cestama.
Bio, vidio.
-
Ja kupujem Kutjevo povremeno. Buteljicu ili dvije, posebno kad su na akciji.
I nagovaram sve na kupnju, nećete pogriješiti.
-
Niti jedan komentar na jutrošnju vijest da je odbijena tužba malih dioničara vezano za skupštinu od prije 2 godine.
Niti za naše suce koji 2 godine trebaju za presudu. Prvostupanjsku, možda budu i produžeci.
-
Puno priče ni za što.
Kažeš:
- budžetski i trgovinski deficit/ suficit su i dalje isto
- Njemačka propada
- brutalna je realnost da će investitori na zapadnjačkim TK propasti
- slijedi krešendo i kulminacija propasti liberalne demokracije
- imam vikendicu u Zagorju (realna vrijednost), kad propadne zapad ja glavni baja
- volim ruse, uzdam se u kineze, mrzim USA, pa onda i EU, UK, JPN ...
- ako rusi pobjede ja sam na pravoj strani
Jadno i žalosno. Podržavaš fašizam i zločince. Jadnog patetičnog podlog psihopata koji će uništiti rusiju, prije svega.
-
Pokorno javlam, ja vojnik Švejk, koji ne vjeruje u tehničku analizu, ipak pregledavam grafove od zlocesti.
Koristim priliku komentirati ovdje kad se na temi ne smije.
A u TA ne vjerujem jer, kao inženjer, znam kako se izgled grafa mijenja ako razvlačiš ili skupljaš apscisu i ordinatu i još više ako mijenjaš interval po jednoj ili drugoj. Možeš napraviti ćiribu-ćiriba.
A svejedno pogledam.
-
Neki jednostavno moraju braniti majčicu rusiju pa makar i lupetanjem i izvrtanjem. Pa se naglasi da Kina i rusija imaju trgovinski suficit a neka neimenovana "ogromna većina" ima deficit. Tko to ima trgovinski deficit? Onda malo gatanja o plinovodima, pa krug o cijepivu itd.
A cijela priča je počela oko vijesti o velikom budžetskom deficitu rusije.
Zamagljivanje, izvrtanje činjenica, skretanje sa teme, a najgore od svega je loše prikrivena želja da propadne društvo u kojem živiš i zarađuješ.
Nikako, ali baš nikako, ne mogu shvatiti motive rusofila koji žive u liberalnim, demokratskim, zapadnjačkim društvima.
-
Promet je tako mizeran da više ne smiješ ni lagati da si nešto kupio/prodao. Odmah te netko ulovi u laži, svaka transakcija se isprati.
-
Trgovanje bez dividende - 29.03.2023.