Vrijednost dionice odletila u nebo a ovdje kuknjava i plač. Plus malo zavisti i hrvatskog jala.
Koji vam je klinac? Jeste li investitori ili partijski/sindikalni aktivisti?
Vrijednost dionice odletila u nebo a ovdje kuknjava i plač. Plus malo zavisti i hrvatskog jala.
Koji vam je klinac? Jeste li investitori ili partijski/sindikalni aktivisti?
Nije stvar njihovog algoritma, nego pravila burze. Max. dozvoljeni spread za SPAN je 2% što, kod ove cijene, znači max. 1,00 EUR. Upravo tako se i postavljaju
Mogli bi se onda postaviti i na 58-59, pa 58.2 -59.2, i tako dalje….po meni fer bid/ask bi bio 58.4 - 59,4. Mid spread.
Fer je ono što kaže tržište a ovdje interesa za kupnju trenutno nema. Strpite se.
A ako vas pozicija u nekoj dionici uzrujava i opterećuje nije loše razmisliti o prodaji. Nije u šoldima sve.
Nije stvar njihovog algoritma, nego pravila burze. Max. dozvoljeni spread za SPAN je 2% što, kod ove cijene, znači max. 1,00 EUR. Upravo tako se i postavljaju
A da se ipak podignu?
Mogu staviti ask na 70,00. U tom slučaju bi morali bid na 68,80. Što mislite da bi se tada dogodilo?
Prva prodaja je 60 eur, a MM stoji sa 500 komada na 58,6 eur.
Neverovatno koji algoritam ima to Intercapital.
Trgovački lanac Kaufland izbacio je s polica sve Podravkine proizvode
Menadžeri u Podravci spuštaju gaće samo do određene granice:
“Htjeli su nas natjerati da spustimo gaće malo više nego inače. Nismo mogli pristati na njihove uvjete, bila je to čista ucjena”, domeće Podavkin menadžer.
Ne pišem nikad na ovoj temi ali danas moram. Želim se zahvaliti svima koji su mi, u prethodnih 5-6 dana, prodali SPAN.Posebno ovima danas.
I molba, pozdravite avax gurua. Blokirao me na svim kanalima pa ne mogu sam.
Hoteli, posebno oni visoke kategorije, ali i ostali neka drže cijenu. Koliko god mogu naplatiti neka naplate. Isto i za privatne ugostitelje, ako imaš dobru ponudu, na dobroj lokaciji, naplati to.
Ali pašteta u nekom supermarketu po cijeni gore je pljačka i pohlepa. Ništa drugo.
"Klošari" iz primjera i jesu bili u nekoj trgovini. Argeta nije fina, domaća hrana. Industrijska pašteta po 2.59 EUR za 95 g je pljačka.
Za "Albance": Drač je prljava lokva od mora, kao i sve ovo u jadranskom dijelu Albanije. Ako želiš lijepo more u Albaniji moraš potegnuti strmim planinskim cestama do Jonskog mora, na jug, skoro u Grčku. Tamo će ti domaćini uglavnom i biti grci. Ponuda nikakva, samo lijepo more i plaže.
Do tamo teško možeš avionom, samo lošim cestama.
Bio, vidio.
Ja kupujem Kutjevo povremeno. Buteljicu ili dvije, posebno kad su na akciji.
I nagovaram sve na kupnju, nećete pogriješiti.
Niti jedan komentar na jutrošnju vijest da je odbijena tužba malih dioničara vezano za skupštinu od prije 2 godine.
Niti za naše suce koji 2 godine trebaju za presudu. Prvostupanjsku, možda budu i produžeci.
Puno priče ni za što.
Kažeš:
- budžetski i trgovinski deficit/ suficit su i dalje isto
- Njemačka propada
- brutalna je realnost da će investitori na zapadnjačkim TK propasti
- slijedi krešendo i kulminacija propasti liberalne demokracije
- imam vikendicu u Zagorju (realna vrijednost), kad propadne zapad ja glavni baja
- volim ruse, uzdam se u kineze, mrzim USA, pa onda i EU, UK, JPN ...
- ako rusi pobjede ja sam na pravoj strani
Jadno i žalosno. Podržavaš fašizam i zločince. Jadnog patetičnog podlog psihopata koji će uništiti rusiju, prije svega.
Pokorno javlam, ja vojnik Švejk, koji ne vjeruje u tehničku analizu, ipak pregledavam grafove od zlocesti.
Koristim priliku komentirati ovdje kad se na temi ne smije.
A u TA ne vjerujem jer, kao inženjer, znam kako se izgled grafa mijenja ako razvlačiš ili skupljaš apscisu i ordinatu i još više ako mijenjaš interval po jednoj ili drugoj. Možeš napraviti ćiribu-ćiriba.
A svejedno pogledam.
Neki jednostavno moraju braniti majčicu rusiju pa makar i lupetanjem i izvrtanjem. Pa se naglasi da Kina i rusija imaju trgovinski suficit a neka neimenovana "ogromna većina" ima deficit. Tko to ima trgovinski deficit? Onda malo gatanja o plinovodima, pa krug o cijepivu itd.
A cijela priča je počela oko vijesti o velikom budžetskom deficitu rusije.
Zamagljivanje, izvrtanje činjenica, skretanje sa teme, a najgore od svega je loše prikrivena želja da propadne društvo u kojem živiš i zarađuješ.
Nikako, ali baš nikako, ne mogu shvatiti motive rusofila koji žive u liberalnim, demokratskim, zapadnjačkim društvima.
Promet je tako mizeran da više ne smiješ ni lagati da si nešto kupio/prodao. Odmah te netko ulovi u laži, svaka transakcija se isprati.
Trgovanje bez dividende - 29.03.2023.
Ima povijesna zanimljivost u vezi Hitlera i njegovog rata protiv SSSRa. Tip je u više navrata nudio Sovjetima separatni mir ako bi mu ustupili - pazite ovo - jug Ukrajine, Donbas i Kavkaz.
Zanimalo je to Hiću, zanima Vlada, a i Joe je bacio oko. A najmanje se pita tamošnje stanovništvo. Licemjeri već bacaju oko i na zapad Ukrajine. Onaj bivši rumunjski ministar vanjskih poslova ili tako nešto je nedavno imao nekakve skandalozne izjave, nemam sad link. Orban odavno ima razne karte po svojim uredima i baca oko na Zakarpatiju. Poljska je najjači zagovornik rata u Ukrajini, u biti jedina u NATOu, osim SADa i UK koja je zainteresirana za rat s Rusijom. Ne znam jel baš sve to tolika solidarnost i slabo pamćenje ere Bandere i njegovog milovanja Poljaka ili su i oni bacili oko na Galiciju?
Mokri snovi proputinovaca.
Neki rumunj nešto lupetao, Orban sanja veliku Mađarsku (Rijeka uključena?), Poljska kao želi Galiciju a u stvernosti bezuvjetno podržava Ukrajinu i želi je u NATO i EU.
Smiješni komentari!
Display MoreDisplay MoreVrhunska poznavateljica Rusije: Ovo je kraj postojećeg svjetskog poretka
09:12, 18. listopada 2022.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ezane_vijesti_d
Navalni: Ovo će dovesti do ogromne tragedije
Zanimljivo da je to rekla jer pukovnik Douglas MacGregor kojeg često poslušam, a kojeg nerado intervjuiraju njihovi veliki mediji postavlja ista pitanja, samo Bidenovoj administraciji. Ima li Amerika točno ideju kakav bi trebao biti ishod tog oružanog sukoba?
Ova vrsna poznavateljica bi trebala napraviti malo časti novinarskoj profesiji i posjetiti malo tamo liniju fronta, a i zdravstvene ustanove ako joj SBU dozvoli da ih posjeti. Stvarnost je da su razmjeri stradanja enormni na ukrajinskoj strani. A sada pati i patit će i civilno stanovništvo zbog infrastrukturnih napada. Ovo je do pred desetak dana bio međunarodni oružani sukob, a sada se pretvara u pravi rat. Ako Zelensky kaže da im je 30% elektrana uništeno, mogu samo misliti koja je prava brojka.
Douglas Macgregor, umirovljeni pukovnik i veliki obožavatelj Rusije i Srbije. Zašto bi ga veliki mediji intervjuirali? Možda ga pozove Tucker Carlson, istog gazdu imaju.
Je li te bar malo sram kad uspoređuješ ukrajinske žrtve sa ruskima. Npr. Mariupolj je kompletno razoren, veliki broj ubijenih civila. Buča, Irpin, Severodonjeck? Razoreno i poklano.
Ukrajinci svoje mrtve i ranjene barem pokupe. Lešinama mrtvih rusa hrane se svinje a rusi svoje gubitke neće otkriti. Zato ne vjerujem da znaš omjere stradalih.
Zelenski je proljetos govorio o velikim gubicima na bojištu i tražio oružje. Onda su došli Himarsi. Dalje znamo.
Sad govori o razorenoj infrastrukturi i opet će dobiti pomoć. Ne vjerujem da im je uništeno 30% elektrana. Ako tebe veseli zamišljati uništene ukrajinske elektrane onda uživaj.
Btw.: kakva je razlika između međunarodnog oružanog sukoba i pravog rata. Nije te valjda bilo sram napisati SVO?
Lijepo je gledati kako ukrajinci oslobađaju svoju zemlju.
Današnje ruske akcije su negativno utjecale na rusko tržište kapitala. Izmjene zakona o mobilizaciji i ratnom stanju, najava referenduma u krajinama, najava obraćanja velikog vođe (koje se nije dogodilo), ne ide im najbolje, kao da se muče.
Još par ovakvih vjesti biti će dovoljno za oporavak tržišta u civiliziranom svijetu.